Kontakta kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

BG:866-3494


Socialförvaltningen

Förvaltningschef

Sus Lantz

Postadress:

Hässleholms kommun

Socialförvaltningen

281 80 Hässleholm

Socialförvaltningens reception:

0451-26 87 22 eller 0451-26 87 00

Besöksadress: Tingshusgatan 1,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 281 31 Hässleholm

Skicka ett meddelande till:

Mobila ungdomsteamet

  • Ingen giltig användare vald.

Mobila ungdomsteamet arbetar förebyggande och uppsökande med ungdomar i Hässleholms kommun. Syftet är att få kontakt och kunskap om ungdomarnas livssituation för att tidigt kunna erbjuda hjälp och stöd till de ungdomar som behöver det, eller att slussa vidare till rätt instans.

Vad gör Mobila ungdomsteamet?

Mobila ungdomsteamets huvudsakliga uppgift är att möta ungdomarna där de befinner sig. Därför arbetar teamet båda dag- och kvällstid och besöker skolor, fritidsgårdar, olika offentliga miljöer samt ungdomsarrangemang.


Teamet arbetar exempelvis med temadagar på skolor, deltar vid föräldramöten och möten med ungdomar på fältet på kvällar och nätter, men också med riktade åtgärder som gruppverksamhet och individuella samtal med ungdomar och vårdnadshavare.


Teamets viktigaste redskap är relationsbyggandet och arbetet bygger på frivillighet och förtroende.


Till dig som ungdom

Du som ungdom är alltid välkommen att vända dig till Mobila ungdomsteamet. Vi finns här för dig om du behöver prata om något som känns jobbigt eller behöver stöd i att hitta rätt hjälp. Det går alltid att ringa, skicka sms, maila eller ta kontakt när du ser oss i något sammanhang.


Det är helt frivilligt att prata med Mobila ungdomsteamet, vi har tystnadsplikt och för inga journaler, men vi har anmälningsskyldighet vid oro.


Till dig som vuxen

Du som är förälder, vårdnadshavare eller har ungdomar i din närhet kan också kontakta Mobila ungdomsteamet för att få information eller vägledning. Om du är orolig över att din ungdom befinner sig i negativa sammanhang eller riskerar att hamna i kriminalitet kan du vända dig till oss. Vi erbjuder orossamtal som är ett strukturerat verktyg för att kartlägga förhållanden runt ungdomen och tidigt bryta en negativ utveckling.


Om vi i vårt uppsökande arbete träffar och känner oro för din ungdom kan även vi ta kontakt med dig och erbjuda ett orossamtal.


Du når oss via vår mottagningstelefon: 0451-26 65 85. I och med att vi arbetar oregelbundna tider är telefonen inte alltid bemannad men lämna gärna ett meddelande så ringer vi upp så fort vi kan.


Är ditt ärende brådskande når du övriga Socialförvaltningen via receptionen på telefonnummer: 0451-26 87 22


Sidan uppdaterades 2019-03-21