Hässleholms kommun

Endast telefonrådgivning, måndagar och onsdagar 12.00 -14.30

Telefon: 0451-26 83 63

 

Växel: 0451-26 70 00

Postadress

Hässleholms kommun

Konsumentverksamheten

Kommunledningsförvaltningen
281 80 Hässleholm


Skicka meddelande till:

Konsumentvägledning

Konsumentvägledningen är en rådgivande verksamhet som gratis hjälper dig som bor i Hässleholms kommun med konsumentfrågor.

Konsumentrådgivning

Konsumentrådgivningen ger dig som bor i Hässleholms kommun en gratis och opartisk rådgivning före eller efter ett köp. Behöver du hjälp med att klaga på en vara eller tjänst som du köpt? Vill du veta hur du gör om du får en felaktig faktura eller ångrar ett köp? Behöver du få tips inför husköpet eller när du ska anlita en hantverkare? Då kan du vända dig till konsumentrådgivningen.


Vi ger dig gratis rådgivning om dina rättigheter före och efter köp av varor eller tjänster. Vi hjälper till vid tvister och kan om det behövs medla mellan konsument och företag. Vårt mål är att stärka medvetenheten om konsumenträttigheter och sprida information om dina valmöjligheter som konsument.

Innan du köper

Hos Konsumentverket hittar du många värdefulla tips och råd på vad som är viktigt att tänka på inför större eller mindre inköp.

Konsumentverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Är du missnöjd efter köp?

Kontakta först säljaren och klaga. Hjälper inte det, skriv ett meddelande via e-post eller brev till säljaren. Om ni fortfarande inte kommer överens ger vi råd i hur du kan agera.


Frågor om köp och faktura

Kan jag ångra ett köp? Har jag inte 30 dagar på mig att betala en faktura? Hur stoppar jag ett abonnemang? Fråga oss, vi försöker reda ut dina frågor. Även företagare i Hässleholms kommun är välkomna om det gäller ett ärende där en konsument är inblandad.

Kontakta oss

Du är välkommen att kontakta oss under våra telefontider. Du kan också lämna telefonmeddelande eller skicka e-post eller använda kontaktformuläret nedan utanför våra telefontider.


Vi svarar oftast samma dag, men senast inom två arbetsdagar.

Kontakta gärna konsumentrådgivningen i Hässleholm
0451-26 83 63, telefontid måndag och onsdag klockan 12-14.30.
E-post till konsumentrådgivningen

 

Du kan även kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan.
Sidan uppdaterades