Testbild

Texter & bilder Helen Clargården

Han gillar att resa, Fitim Ahmeti som är föreståndare för Ungdomsboendet HVB. Just därför tar vi några bilder till vår intervju, på Resecentrum, i gångtunneln ovanför tågen. Vi kör ett par närbilder, men avbryts när det plötsligt blir ett ansikte till i rutan: Marcus Magnusson från mobila ungdomsteamet är ute och vandrar. En kram, några skratt och Marcus går vidare.

 

 


Kaffe & Co!

Går du in på våning två i huset där delar av socialförvaltningen sitter - står still och lyssnar en stund - så dröjer det inte länge innan du hör någon skratta.
Arbetar du inom socialtjänsten innebär det många gånger att du hanterar tunga och svåra ämnen. För att orka med det, är det viktigt att man trivs på jobbet och har roligt. Och det har vi!


På den här sidan har vi samlat några av de där udda bilderna som kommit till under arbetet med den här sajten. Ögonblick av glädje, diskussioner och oväntade möten.


Vi vet att de som jobbar här vill utvecklas och göra en insats. Målet med vår verksamhet är att främja människors ekonomiska och sociala trygghet, jämlika levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet. För att komma dit måste vi jobba hårt och fatta svåra beslut. Det innebär också att vi måste omge oss med fantastiska medarbetare och trivas på jobbet! Det gör vi!


Väl mött på socialförvaltningen i Hässleholm!
Kaffe och Co

Det behövs anställas på Ungdomsboendet HVB, så vi samlar all personal för att ta en gemensam bild till en jobbannons. Det är väl ändå en ganska seriös grej, eller?!

 

Vi valde en annan glad bild till annonsen, och tjänsten är tillsatt. Men kanske att den här bilden funkat lika bra i annonsen? Den säger ju en hel del om stämningen på arbetsplatsen. Behandlingspedagogerna Sofie Williamsson, Elisabeth Pragner och Anna-Karin Danielsson har kul på jobbet.

 

 

 

Kaffe och Co

Lina Nordgren och Johanna Dexe är Hässleholms personal på Krami i Kristianstad, och vilka stjärnor de är! Så enkla att prata med, så positiva - och underbara att fota. Trots att ingen av dem riktigt ville vara med på bild egentligen.

 

Krami ligger på Västra Boulevarden i centrala Kristianstad, så när vi fotograferade på trottoaren utanför kontoret, fick Lina och Johanna samsas med en massa nyfikna som passerade. Det gick hur bra som helst. Stjärnor, som sagt.

 

 

  

Victor Silwerfeldt och Ricard Göransson, Staben socialförvaltningen

V60, naturals från Etiopien, pour over, blommar, 6 gr hela bönor/dl vatten... Victor Silwerfeldt, HR-specialist och Ricard Agegård Göransson, kvalitetsutvecklare, tar kaffepausen på största allvar och brygger bönorna med lika delar varsam hand och nyfikenhet.

- Jag jobbade tidigare på en arbetsplats med riktigt dålig arbetsmiljö, berättar Ricard. När jag sökte nytt jobb var det viktigt att hitta ett ställe som jag skulle trivas på.

- Att dela ett intresse med någon är väldigt kreativt och bidrar verkligen till en bra arbetsmiljö. Jag pendlar två timmar varje dag, men tycker att det är värt det. Jag trivs här! 

 

 

 

Kaffe och Co

Intervjun med Marie på Familjefrid var färdig och vi skulle ta en bild. Det var en riktigt vacker höstdag, med skarp sol som värmde, så vi gick ut.


Det började med att de var lite fnissiga - Filip Nilsson, socialsekreterare/behandlare och Marie Persson, familjefridsamordnare.

Efter en stund kan man nog säga att de tappade det. Båda två. Här är bildbeviset.

 

 

 

Kaffe o co

Morgonmöte.

Mörkt ute, tända ljus, lite allmänt surr runt bordet och kaffetermosen passas runt innan mötet drar igång.

Den här bilden från ungdomsboendet, är med bara för att. En stilla ögonblicksbild från verksamhetens verklighet.

Hanna Karlsson, biträdande föreståndare och Elisabeth Pragner, behandlingspedagog.