Kontakta kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00Verksamhetschef
Cecilia Svensson
Telefon: 0451-26 74 13

Här hittar du telefonnumren till de olika hemtjänstområdenaöppnas i nytt fönster

Biståndshandläggare

Telefon: 0451- 26 70 00


Skicka meddelande till

Trygghetskamera

  • Ingen giltig användare vald.

Den digitala utvecklingen ger oss möjlighet att erbjuda tjänster av god kvalitet och med stora valmöjligheter. Hässleholms kommun erbjuder dig med biståndsbeslut om tillsyn att välja tillsyn via trygghetskamera.

Trygghetskamera.

Trygghetskameran låter dig sova ostört under natten.

  • Du kan sova ostört under natten utan att bli väckt av hemtjänstpersonal.
  • Du kan själv välja vid vilka klockslag du vill att tillsynen ska ske.
  • Trygghetskameran är endast aktiv vid de tillfällen som personalen gör tillsynen.
  • Hemtjänstpersonal genomför tillsynen via en kamera kopplad till en surfplatta.
  • Du ansöker om tillsyn via trygghetskamera hos kommunens biståndshandläggare. Du når dessa genom att ringa till kommunens växelnummer 0451-26 70 00.

Är trygghetskamera något för dig

Tillsyn via trygghetskamera är ett bra alternativ för dig som inte behöver någon annan hjälp och som vaknar av att hemtjänstpersonal kommer till ditt hem när du sover. Dessutom är det mer flexibelt än personliga besök och du kan själv välja vid vilka klockslag du vill att tillsynen ska ske.

 

Tillsyn via trygghetskamera är en del av den digitala utvecklingen inom vård och omsorg. Digitala tjänster, som tillsyn via trygghetskamera, kan bidra till att höja kvaliteten och öka inflytandet över hur du vill utforma din vardag och tillsyn.

Trygghetskamera – så här går det till

Med tillsyn via trygghetskamera bestämmer du själv när på natten som du vill att tillsynen ska ske. Personalen genomför tillsynen via en mörkerseende kamera kopplad till en surfplatta, de behöver därför inte komma till ditt hem när du sover.


Trygghetskameran monteras hemma hos dig och den är endast aktiv vid de tillfällen som personalen gör tillsynen. Övrig tid är trygghetskameran avstängd och inget ljud-, bild- eller filmmaterial från tillsynen spelas in och sparas.

Tillsyn via trygghetskamera är en biståndsbedömd insats. För att ansöka om tillsyn via trygghetskamera kontaktar du kommunens biståndshandläggare. Ring till kommunens växelnummer 0451-26 70 00 och be att få tala med en biståndshandläggare.

 

Blir du beviljad tillsyn via trygghetskamera kommer någon av våra larminstallatörer att kontakta dig för att boka ett hembesök. De kommer sedan hem till dig och monterar kameran, funktionstestar den och ställer in de klockslag som du vill att tillsynen ska ske vid.

Taxan är densamma som annan hemtjänst. Under testperioden 2018 kommer kamera och router att vara kostnadsfria.

Sidan uppdaterades 2019-06-14