Socialförvaltningen

Besöksadress

Tingshusgatan 1länk till annan webbplats

281 31 Hässleholm

Postadress

Hässleholms kommun

Socialförvaltningen
281 80 Hässleholm

Kommunens växel:

0451-26 70 00

Socialförvaltningens reception:

0451-26 87 00

Mottagningsenhetens telefon:

0451-26 70 50

Individ och familjesupportens telefon:

0451-26 88 60

Vo Mottag, stöd och prevention

Avvikande besöksadress

Individ- och familjesupporten

Källarbäcksvägen 5länk till annan webbplats

281 39 Hässleholm
Löjtnant Granlunds väg 6länk till annan webbplats

281 52 Hässleholm
Löjtnant Granlunds väg 12länk till annan webbplats

281 52 Hässleholm

Familjens hus

Tredje Avenyen 27länk till annan webbplats

281 32 Hässleholm

(ingång från gården)

Tillståndsteamet

Löjtnant Granlundsväg 8länk till annan webbplats

281 52 Hässleholm

Skicka ett meddelande till:

Alkohol

  • Ingen giltig användare vald.

I Hässleholms kommun är den övergripande målsättningen att ingen under 18 år ska dricka alkohol. Kommunen arbetar dessutom för att förebygga risk- och missbruk av alkohol samt att begränsa berusningsdrickandet.

Tonårsförälder?

För dig som förälder finns råd och stöd att finna i bland annat Tonårsparlören. Du som är förälder till ett barn som fyller 14 år under året får alltid Tonårsparlören hemskickad. Tonårsparlören är en bok för föräldrar om tonåringar och alkohol. Boken innehåller tips, idéer och kunskap och syftar till att vara ett verktyg för föräldrar och dessutom en möjlighet att göra sig påmind om hur det var att vara tonåring. Tonårsparlören finns dessutom som ljudbok tillsammans med annat interaktivt material.När det gäller tonåringar och alkohol är föräldrars inställning ett av de absolut viktigaste verktygen i det förebyggande arbetet.


Köp inte ut alkohol till din ungdom!


Det är dessutom viktigt att du som vuxen pratar med din tonåring om alkohol. Som förälder kan du verkligen göra skillnad. Tro inget annat. Du kan visa att du bryr dig om ditt barn, lyssna och var tydlig med vad du tycker om saker och ting.


Hässleholms kommun anordnar vid flera tillfällen kampanjer som syftar till att öka medvetenheten kring tonåringar och alkohol. Kommande datum annonseras här och på Facebooksidan "Förebyggandecentrum". Hejdå alkoholskador är ett exempel på sådana kampanjer som genomförs.Förresten, allt färre föräldrar ger alkohol till sina barn och ungdomar. Tack till er som är med och bidrar till dagens historiskt låga nivåer av alkoholkonsumtion bland unga!

Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser kring alkohol.

Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser kring alkohol.

Att minska berusningsdrickandet

Alkohol ett vanligt inslag i den svenska kulturen, inte minst bland ungdomar. Alltför hög alkoholkonsumtion ökar risken för både fysisk och psykisk ohälsa. En hög alkoholkonsumtion ökar även risken för olycksfall, dödsfall och våld. De flesta som dricker mycket under tonåren minskar sin konsumtion när de blir äldre. Men studier visar att risken att som vuxen få problem med alkohol är större om man börjar dricka tidigt och dricker mycket i tonåren.

 

I Hässleholms kommun arbetar vi för att minska berusningsdrickandet vid särskilda event genom bland annat kampanjen Varannan vatten.

Kampanjen Varannan vatten syftar till att minska berusningsdrickandet

Sidan uppdaterades 2020-10-19