Socialförvaltningen

Postadress:

Hässleholms kommun

Socialförvaltningen

281 80 Hässleholm

Besöksadress:

Tingshusgatan 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

281 31 Hässleholm

Telefon vx:

0451-26 70 00

Telefon reception:

0451-26 87 22 eller 0451-26 87 00

Verksamhetsområde Barn och familj, Barn- och ungdomssupporten

Enhetschef

Susanna Möller

Telefon: 0451-26 70 60

Besöksadress:

Barn- och ungdomssupporten, Ringgården

Källarbacksvägen 5länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

281 39 Hässleholm

Telefon Barn- och ungdomssupporten:

0451-26 88 60

Du når os säkrast tisdagar klockan 13:00-14:30

och torsdagar klockan 08:00-09:30.

Skicka ett meddelande till:

Gruppverksamhet för barn och unga

Hos oss på Barn- och ungdomssupporten erbjuder vi olika gruppverksamheter för barn och unga. I en gruppverksamhet kan du träffa andra som har liknande erfarenheter. Nya grupper startas varje termin och det kostar inget att vara med.

Höstterminen 2018

Under hösten 2018 erbjuds gruppverksamheten Vändpunkten. Vändpunkten är en gruppverksamhet för barn som lever/har levt med någon nära anhörig med beroendeproblematik. Som anhörig till någon med ett beroende kan man känna sig ensam, rädd, arg, ledsen och maktlös. Att träffa andra barn och unga i samma situation kan ge en känsla av hopp och upplevelse av att vara mindre ensam. Vi träffas vid tio tillfällen med start i oktober. Höstterminens grupp kommer att riktas till barn från 9 år och äldre.

 

Kontakta Barn- och ungdomssupporten för mer information eller anmälan.

Vilka grupper erbjuder vi?

 

Under höstterminen erbjuder Barn- och ungdomssupporten Vändpunkten och under vårterminen Skilda världar. Är ditt barn yngre eller äldre än den aktuella målgruppen får du gärna kontakta oss och ställa dig i kö till en framtida grupp.

Vändpunkten

Vändpunkten är en gruppverksamhet för barn och ungdomar som lever med någon nära anhörig med beroendeproblematik. Många barn och tonåringar växer upp med en nära anhörig som är beroende av alkohol, narkotika eller läkemedel. Som anhörig till någon med ett beroende känner man sig ofta ensam, rädd, arg, ledsen och maktlös. Att träffa andra barn och unga i samma situation kan ge en känsla av hopp och upplevelse av att vara mindre ensam.

 

Skilda världar

Skilda världar är en gruppverksamhet för barn som har skilda/separerade föräldrar. När ena föräldern bor på ett ställe och den andra föräldern på ett annat ställe kan det ibland vara krångligt när man är barn och det kan även kännas sorgligt. Men det ger också nya möjligheter.

 

I gruppen pratar vi bland annat om känslor, hur det kan kännas att ha två hem och hur man kan säga ifrån och tala om vad man vill.

  

Vi har tystnadsplikt och för inga journaler. Sekretess gäller med undantag för anmälningsskyldighet när barn far illa.

För ytterligare information och anmälan kontakta oss

Telefon: 0451-26 88 60
Telefontid: Tisdagar kl 13.00-14.30 och torsdagar kl 8.00-9.30. Du kan alltid lämna ett meddelande på vår telefonsvarare.
E-post: BoU-Supporten@hassleholm.se

Sidan uppdaterades 2018-06-20 av Anna Sjöholm