Socialförvaltningen

Postadress:

Hässleholms kommun

Socialförvaltningen

281 80 Hässleholm

Besöksadress:

Tingshusgatan 1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

281 31 Hässleholm

Telefon vx:

0451-26 70 00

Telefon reception:

0451-26 87 22 eller 0451-26 87 00

Verksamhetsområde Barn och familj

Verksamhetschef

Annette Ekenberg

Telefon: 0451-26 62 74


Skicka ett meddelande till:

Hjälp till dig som är barn och ungdom!

  • Ingen giltig användare vald.

Du är aldrig ensam.

Oavsett vilka problem du har, så finns det vuxna som är beredda att hjälpa dig. Hör av dig!


Är du utsatt för mobbing, eller sexuella övergrepp? Har du eller din familj ekonomiska problem, eller finns det missbruk i din närhet? Kanske behöver du bara prata om något som tynger dig?

Stöd och hjälp finns för livets olika situationer, för just dig.

 

Om du inte hittar exakt det du söker här nedan – kontakta någon av dem, så hjälper de dig rätt.

 

Om du behöver akut hjälp av till exempel polis eller ambulans, ska du alltid ringa 112.

 

Socialtjänsten
Socialtjänsten hjälper till när barn och unga inte har det bra på olika sätt. Det kan till exempel finnas missbruk i familjen, barnen kan vara utsatta för våld, eller föräldrarna kan inte ta hand om sina barn. Kontakta socialtjänsten om du känner oro för dig själv eller ett annat barn.
- Ring 0451-26 70 50 eller skicka in en anmälan här.


Barn- och ungdomssupporten/BUS
Det är inte alltid lätt att vara barn eller ungdom - eller för den del förälder - och ibland behöver man hjälp. Här på BUS lyssnar vi på dig och försöker sedan hjälpa till på det sätt du behöver. Vi har sekretess, vi registrerar inte dig och det kostar ingenting att få hjälp av oss. Vi som arbetar här är vana vid att hjälpa både barn, unga och föräldrar. Välkommen att höra av dig till oss på Barn- och ungdomssupporten, vi finns här för dig!
Ring oss på 0451-26 88 60 eller skicka e-post till bou-supporten@hassleholm.se. Du kan alltid lämna meddelande på vår telefonsvarare, så ringer vi upp dig om du vill det. Vår telefontid är 13.00 – 14.30, och 8.00 – 9.30 på torsdagar.

Här finns mer information om BUS.


Ungdomsmottagningen Hässleholm
Behöver du råd, stöd eller någon att prata med? Vill du testa dig för någon könssjukdom? Vill du prata om din sexualitet eller om relationer? Tror du att du är gravid? Tycker du att något i livet känns svårt? Ingen fråga är för liten eller oviktig! Vi finns här för dig från det du är 12 år, till den dag du fyller 23 år. Besöket kostar inget och vi som arbetar här har tystnadsplikt.
Du bokar tid hos oss genom att boka på nätetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ringa 077-133 36 66 eller besöka oss på plats.
Vår adress är Östergatan 15 i Hässleholm.

Via den här länken kan du besöka kurator, sjuksköterska eller barnmorska via video direkt i din smartphone eller surfplattalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Elevhälsan
Oavsett vilket problem du har – om det till exempel rör mobbing, problem hemma eller i skolan, om du är hotad, eller funderar på din familjs ekonomi eller om någon som står dig nära har dött – så hjälper personalen på din skola dig. Ditt elevhälsoteam arbetar för att stötta och hjälpa dig på bästa sätt, de finns där för att kunna svara på dina tankar och frågor. Prata med din mentor om du behöver hjälp eller gå direkt till kuratorn eller skolsköterskan.
Här får du tag på kuratorn och skolsköterskan på din skola.


En väg in - Region Skåne
Du som är ung, och du som är förälder till någon ung som mår psykiskt dåligt, kan vända dig till oss vid symtom som till exempel: ängslan och oro, nedstämdhet, problem kring mat, sömn och stress och kriser. Du kan även kontakta oss när du inte vet vad problemen beror på och behöver hjälp att hitta rätt vård. Vi ger dig vägledning och råd, och bokar vid behov tid till våra mottagningar eller till en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning, BUP.
Du kan ringa 020-51 20 20 vardagar mellan klockan 08:00 - 16:30.


Maria Skåne Nordost
Till mottagningen kommer du som har problem med alkohol och/eller andra droger och är under 25 år. Hos oss kan du få kostnadsfri information, rådgivning och individuell samtalsbehandling. Till oss kan även du som är närstående till någon under 25 år med ett missbruk eller beroende, komma för stöd. Här kan du träffa läkare, specialistsjuksköterska, kurator, socionom och ungdomsbehandlare.
Ring oss på 0451-418 36 eller gå in på 1177.se


Familjens Hus

Är du förälder och behöver stöd i din familjesituation? Familjens hus är en mötesplats för familjer och föräldrar. Här finns samlat barnmorskemottagning, barnhälsovård, öppen förskola, social rådgivning samt olika former av föräldragrupper och tematräffar.

Här finns mer information om Familjens hus.


Anhörigstöd

Barn och unga kan vara anhöriga och stöd och hjälp finns för livets olika situationer. Till Hässleholms kommuns anhörigstöd kan du vända diglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att få stöd och hjälp, för just dig och din situation. Hit kan du bland annat vända dig för att få stöd om du lever tillsammans med någon som är psykiskt sjuk, har en familjemedlem som sitter i fängelse eller behöver någon som berättar om dina rättigheter vid brott.


Om du har fyllt 18 år!


Familjefridsteamet

Sök hjälp hos Familjefridsteamet om du har blivit misshandlad, våldtagen, trakasserad, hotad, riskerar tvångsgifte, begränsas i ditt livsutrymme eller på annat sätt känner dig utnyttjad eller förnedrad. Det är aldrig för sent att bryta negativa mönster eller, om det behövs, ta dig ur ett nedbrytande förhållande. Du kan kontakta oss om du har fyllt 18 år. Det kostar inget att få hjälp, och du kan vara anonym när du kontaktar oss.
- Familjeterapeuter 0734-26 35 78 eller 0734-25 36 79, Samordnare 0451-26 70 85.
Lämna ett meddelande eller skriv sms om telefonsvarare är inkopplad!


Vuxenenheten, socialförvaltningen
Vänd dig till oss om du har missbruksproblem eller andra sociala problem. Vi arbetar för att på olika sätt hjälpa dig att komma tillrätta med de problem du söker hjälp för. Vi finns för dig som fyllt 18 år.
- Du når oss på 0451-26 70 50, vardagar 10.00-11.30.
Du kan läsa mer här.


Novum
Du kan få stöd av Novum om du vill ha hjälp med att lösa något problem du upplever att du har - det kan vara missbruk/anhörigas missbruk, relationsproblem, våld inom familjen, personliga kriser etc. Novum vänder sig till dig som är vuxen.
- Ring 0451- 26 70 70/0451- 26 70 71 eller mejla novum@hassleholm.se


Ekonomisk hjälp
Om du inte kan betala dina räkningar, har pengar till mat eller annat som krävs för att klara vardagen, kan du ha rätt att söka ekonomiskt bistånd på socialförvaltningen.
- Här kan du läsa mer om försörjningsstöd.


Sidan uppdaterades 2019-04-01