Hässleholms kommun

Postadress

Hässleholms kommun

Kommunledningsförvaltningen

Överförmyndaren

281 80 Hässleholm

Överförmyndagens besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm


Överförmyndarens besökstid vardagar:

Måndag - fredag 10-12

Överförmyndarens telefontid:

Måndag, tisdag och torsdag 10-12

Telefon: 0451-26 60 10

Skicka meddelande till

Intresseanmälan, bli god man

  • Ingen giltig användare vald.

Du arbetar som god man eller förvaltare åt människor som av olika anledningar behöver hjälp med sin ekonomi och att sköta kontakten med myndigheter med mera.

För att vara aktuell för ett uppdrag som ställföreträdare måste du enligt lag vara rättrådig, erfaren och i övrigt lämplig. Detta innebär exempelvis att du har en ordnad ekonomi och inte förekommer i belastningsregistret.


Du måste också vara insatt i hur samhället fungerar och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Du ska vara ärlig, noggrann, omtänksam och intresserad av att hjälpa personer som har svårt att se till sina egna intressen.


För att bli aktuell som god man och förvaltare ska du ha genomgått en webbutbildning och ha skickat in bevis på att du fått godkänt resultat på tillhörande test. Du får tillgång till utbildningen genom att köpa och läsa boken ”God man och förvaltare – en handbok” av Daniel Sjöstedt & Peter Sporrstedt, Studentlitteratur, Lund 2016. Boken kostar 366 kr inkl moms. Boken går att beställa hos Studentlitteratur.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  

Spara kvittot för boken. Blir du bedömd som lämplig som god man/förvaltare får du tillbaka utlägget när du inkommit med redovisning i ditt första uppdrag.


Slutligen tillämpas i Hässleholms kommun även ett krav på att du inte får vara över 75 år då du åtar sig ett godman- eller förvaltaruppdrag om inte särskilda skäl föreligger (de som fyller 75 år under ett uppdrag blir dock inte av med uppdraget).


Behovet är särskilt stort för personer med psykiska funktionshinder, yngre personer och personer med missbruksproblematik.


I och med att du sänder in en intresseanmälan kommer det  att inhämtas utdrag från Kronofogdemyndigheten, Polisens belastningsregister och socialregistret.


Personuppgifter * (obligatorisk)
Personuppgifter

Intresseanmälan avser * (obligatorisk)
Intresseanmälan avser


Tidigare erfarenheter som god man/förvaltare * (obligatorisk)
Tidigare erfarenheter som god man/förvaltareHar du uppdrag som god man/förvaltare i annan kommun? * (obligatorisk)
Har du uppdrag som god man/förvaltare i annan kommun?
Spamskydd * (obligatorisk)

Sidan uppdaterades 2019-12-05