Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm


  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Övning: Klass 2-varning på grund av ökat snöfall och hård vind

SMHI utfärdar en klass 2-varning för nordöstra Skåne från klockan 12.00 under tisdagen den 6 december. Det är mycket besvärligt i trafiken och Trafikradion varnar alla för att ge sig ut i trafiken. Håll dig uppdaterad via radio, håll kontakt med anhöriga och hjälp varandra.

Intensivt snöfall

Det intensiva snöfallet kan öka under det kommande dygnet med upp till 50 cm nysnö. Det blir fortsatt hård vind, 10-12 sekundmeter, och det kommer att bli kallare.

Till SMHI information om vädret.

 

Håll dig uppdaterad!

P4 Kristianstad - Sveriges Radio 101,4 MHZ uppdaterar löpande om läget. Vid elavbrott kan du lyssna på radio i bilen, använda en batteridriven radio, eller en app i din smartphone. P4 Kristianstad - Sveriges Radio 101.4 MHZ


Ge dig inte ut i trafiken!

Trafikradion varnar alla för att ge sig ut i trafiken. Det råder mycket svåra förhållande och Trafikverket har satt in alla resurser för att hålla de större vägarna öppna. Under nuvarande förhållande går det inte att hålla det mindre vägnätet öppet. Trafikverket väntas införa konvojtrafik mellan Hässleholm och Kristianstad.


Intensivt arbete

I kommunen prioriteras snöröjningen av större vägar och genomfartsleder. För närvarande används alla tillgängliga resurser för att hålla vägarna öppna, men i det kraftiga snöfallet är det inte möjligt att ploga alla mindre vägar. Genomfartsleder, framkomlighet för räddningstjänsten och vägar till äldreboende och tygghets/värmestugor prioriteras.

 

Kommunens krisledningsstab har haft möte under morgonen och kommunens verksamheter fortsätter med att identifiera behov för att kunna prioritera viktiga åtgärder.