Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm


  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Övning: Fortsatt intensivt snöfall och hård vind

SMHI har med bakgrund till rådande svåra väderläge i nordöstra Skåne beslutat om en klass 2 -varning gällande från tisdag eftermiddag. Det blir fortsatt hård vind, 10-12 sekundmeter och fortsatt intensivt snöfall. Det kan komma upp till 30 centimeter nysnö fram till midnatt mot onsdagen.

Håll dig uppdaterad!

P4 Kristianstad - Sveriges Radio 101,4 MHZ uppdaterar löpande om läget. Vid elavbrott kan du lyssna på radio i bilen, använda en batteridriven radio, eller en app i din smartphone.
P4 Kristianstad - Sveriges Radio 101.4 MHZ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Ge dig inte ut i trafiken!

Trafikradion varnar alla för att ge sig ut i trafiken. Det råder mycket svåra förhållande och Trafikverket har satt in alla resurser för att hålla de större vägarna öppna. Under nuvarande förhållande går det inte att hålla det mindre vägnätet öppet. Det intensiva snöfallet och den hårda vinden kommer att hålla i sig även under det kommande dygnet. Det finns en stor risk att bilister som ger sig ut kan bli fast i snön under en längre tid.

Läget på vägarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

I kommunen prioriteras snöröjningen av större vägar och genomfartsleder. För närvarande används alla tillgängliga resurser för att hålla vägarna öppna, men i det kraftiga snöfallet är det inte möjligt att ploga alla mindre vägar.


Kollektivtrafik

Skånetrafiken meddelar att många busslinjer har begränsad trafik och det är stop i trafiken på vissa håll, vilket innebär inställda turer. Titta på Skånetrafikens hemsida för aktuell information innan du ger dig ut. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


 

Det är stora problem i tågtrafiken också. Ett par tåg har fastnat i snön, vilket leder till inställda turer och förseningar.

Trafikverket, information om tågtrafiken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

 

 

Fastighetsägare

Vi vill påminna fastighetägare om att de stora snömängderna kan orsaka belastningar på byggnaden. Du som är fastighetsägare är skyldig att:


  • Sköta snöröjning och halkbekämpning på gångbanorna kring din fastighet.
  • Avlägsna istappar och snö från taket så att ingen riskerar att skadas.
  • Vid stora snömängder och drivbildning kan det bli nödvändigt att skotta taket för att fastigheten inte ska skadas av belasningen.

 

(Denna informationen publiceras även på kommunens facebooksida)

 

(Informationen på denna sida ingår i en övning)