Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm


Senast publicerad 2019-06-12 av Thomas Nilsson

Problem med office, outlook och mailen - uppdaterat info 190607

190607

Vi har precis skrivit om vårt Microsoftavtal vilket görs vart tredje år. Microsoft går mer och mer åt licensstyrning utifrån molntjänster. I det nya avtalet så har vi olika användarprofiler.

 

Fältarbetare, kontorsanställda, kontorsanställda med extra funktioner och olika skolprofiler.

 

Majoriteten av personal inom omsorgsförvaltningen och tekniska förvaltningen har fått profilen fältarbetare. Fältarbetare är framförallt de som inte har tillgång till en personlig dator. Tilldelningen har skett i samråd med verksamheterna.

 

I fältarbetarprofilen så följer det med ett antal begränsningar. Här kommer några av dem begränsningar som vi ser påverkar användarna mest.

  • Man kan inte använda den installerade officeprogramvaran som finns installerad på våra datorer. För att kolla mailen och jobba i dokument så är det onlineversionen som gäller. Den hittar man via office.comlänk till annan webbplats. Man kan lägga till länken under verktyg på intranätet. Har man en personlig jobbmobil eller Ipad så får man lov att installera mailen på den.
  • Epostlådan och Onedrive är begränsad till 2 GB

Information och priser om de olika kontona hittar man på intranätet.
https://www.hassleholm.se/intranet/startsida---intranat/service-och-stod-i-arbetet/it-och-telefoni/it/bestallningar/tjanstekatalog.htmllänk till annan webbplats


-------------------
190603
Vi har fått in många samtal om att användare har problem med mailen och outlook. Detta beror på att vi har fått nya Microsoftlicenser under helgen.
Upplever du problem med din mail så testa att använd webbversionen istället.
Du når den via www.office.com och klicka sedan på outlook. Tekniker håller på att titta på detta och vi uppdaterar informationen så fort vi vet mer.

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.