Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm


Senast publicerad 2018-04-26 av Thomas Nilsson

Ny rutin - ändring av lösenord

Bakgrund

Idag kan vem som helst ringa in till servicedesk och ange ett användarnamn och få ut ett nytt lösenord till datorn. Detta är ingen säker hantering, då servicedesk inte kan säkerhetsställa att personer som ringer in verkligen är rätt person.

Syfte

Säkerställa så att vår information i systemen inte blir tillgänglig för fel personer både internt och externt

Omfattning

All personal som har ett AD konto i Hässleholms kommuns IT miljö

Genomförande

För att säkerhetsställa detta så kommer vi införa nya rutiner när det gäller att få ut ett lösenord. Denna rutin kommer att gälla från och med 15 maj 2018

Nya rutiner:

  • Anställda ska registrera sig för lösenordsåterställning. Detta görs via https://www.hassleholm.se/losenordlänk till annan webbplats.
  • Har man glömt eller låst sitt konto så kan man återställa sitt lösenord från vilken digital enhet som helst som har internetuppkoppling. Återställning gör man via https://www.hassleholm.se/losenordlänk till annan webbplats. Det krävs att man registrerat sig först.
  • Chefen kan återställa sina anställdas lösenord. Chefen går till https://sjalvservice.hassleholm.selänk till annan webbplats klickar på hantera – lösenord – sök efter personen – ange nytt lösenord och klicka på uppdatera.
  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.