Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

IT-nyheter

Här hittar du info från IT

 • 2019-06-12

  Servicedesk får nya öppettider den 17 juni

  Kategori: Driftstörning

  Servicedesk har sedan 2017 haft utökade öppettider. Detta har utvärderats varje månad. Utvärderingen visar tydligt att det inte finns behov av samma öppettider som tidigare. Förvaltningscheferna har därför beslutat att ändra öppettiderna. Beslutet togs 190611.

  De nya öppettiderna kommer att varamåndag-torsdag kl. 07:00-17:00 fredag samt dag före röd dag kl. 07:00-16:00 med start den 17 juni.

  Underlag till beslutet, samt hur det sett ut varje år sedan 2017, hittas HÄR

 • 2019-06-03

  Problem med office, outlook och mailen - uppdaterat info 190607

  Kategori: Standard

  190607
  Vi har precis skrivit om vårt Microsoftavtal vilket görs vart tredje år. Microsoft går mer och mer åt licensstyrning utifrån molntjänster. I det nya avtalet så har vi olika användarprofiler. Fältarbetare, kontorsanställda, kontorsanställda med extra funktioner och olika skolprofiler. Majoriteten av personal inom omsorgsförvaltningen och tekniska förvaltningen har fått profilen fältarbetare. Fältarbetare är framförallt de som inte har tillgång till en personlig dator. Tilldelningen har skett i samråd med verksamheterna. I fältarbetarprofilen så följer det med ett antal begränsningar. Här kommer några av dem begränsningar som vi ser påverkar användarna mest.

  • Man kan inte använda den installerade officeprogramvaran som finns installerad på våra datorer. För att kolla mailen och jobba i dokument så är det onlineversionen som gäller. Den hittar man via office.com. Man kan lägga till länken under verktyg på intranätet. Har man en personlig jobbmobil eller Ipad så får man lov att installera mailen på den.
  • Epostlådan och Onedrive är begränsad till 2 GB
  Information och priser om de olika kontona hittar man på intranätet.
  https://www.hassleholm.se/intranet/startsida---intranat/service-och-stod-i-arbetet/it-och-telefoni/it/bestallningar/tjanstekatalog.html

  -------------------
  190603
  Vi har fått in många samtal om att användare har problem med mailen och outlook. Detta beror på att vi har fått nya Microsoftlicenser under helgen.
  Upplever du problem med din mail så testa att använd webbversionen istället.
  Du når den via www.office.com och klicka sedan på outlook. Tekniker håller på att titta på detta och vi uppdaterar informationen så fort vi vet mer.

 • 2019-05-10

  Uppdatera datorn från Windows 7 till Windows 10

  Kategori: Standard

 • 2018-04-26

  Ny rutin - ändring av lösenord

  Kategori: Standard

  BakgrundIdag kan vem som helst ringa in till servicedesk och ange ett användarnamn och få ut ett nytt lösenord till datorn. Detta är ingen säker hantering, då servicedesk inte kan säkerhetsställa att personer som ringer in verkligen är rätt person.

 • 2017-05-11

  Ny lösenordsåterställning

  Kategori: Standard

  Nu har vi släppt en ny lättare lösenordsåterställning

 • 2016-12-06

  Prenumerera på driftinformationsnyheter

  Kategori: Standard

  Det går att prenumerera på nyheterna som kommer i detta program. Då får du dem i din outlook och har även möjlighet att läsa gamla nyheter.

 • 2016-12-02

  Bokningar i Outlook 365

  Kategori: Standard

  Här följer lite guider hur du lägger upp besöksrum, bilar och andra resurser i Outlook. Guiderna visar även hur du bokar och avbokar resurser och rum i Outlook

Sidan uppdaterades 2019-01-25 av Magnus Lindstrand

 • Ingen giltig användare vald.
 • Ingen giltig användare vald.