Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

Driftinformation från IT

Här hittar du info från IT


 •  Varning för oseriös e-post

  Kategori: Standard

  Oseriösa e-postmeddelande är i omlopp nu under pandemin. Från IT-avdelningens sida vill vi åter igen uppmana till återhållsamhet med att ge ut sina inloggningsuppgifter om du inte vet att det är ok. Är du osäker så kontakta alltid Servicedesk!


 • Nå Office365 utomlands

  Kategori: Standard

  På grund av ökat antalet incidenter där obehöriga kommit över inloggningsuppgifter till anställda på Hässleholms kommun kommer vi vidta nya säkerhetsprinciper för inloggning mot molntjänster i Office 365 (E-post, Teams, OneDrive, Sharepoint mfl.). För inloggning som sker utanför Sveriges gränser kommer det krävas en ytterligare verifiering utöver er mejladress och lösenord innan ni tilldelas åtkomst till tjänsterna.

  Detta innebär att för personal som åker utomlands och vill komma åt tjänster i Office 365, behöver man först registrera sig för tvåfaktorsinloggning (MFA). Detta kan vem som helst göra när som helst, men enbart ifrån en enhet som är uppkopplad mot Hässleholm kommuns nätverk.

  Observera! Ni behöver ha tillgång till en mobiltelefon under registreringen. Den mobiltelefon som registreras för tvåfaktorsinloggning måste ni sedan ha tillgänglig vid varje inloggning ifrån utlandet.

  För att registrera sig går ni in på sidan https://aka.ms/mfasetup och följer anvisningarna.

  Skulle det bli problem med tvåfaktorsinloggningen eller om ni vill ha hjälp med registreringen kan ni kontakta Servicedesk.

  Mail: servicedesk@hassleholm.se
  Telefon: 0451-26 77 00
  Utomlands: +46 451-26 77 00

  /IT-avdelningen och Informationssäkerhetsansvarig

Sidan uppdaterades