Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Begränsad tillgänglighet till vandring på Hovdala

Den årliga cykeltävlingen "Snapphaneturen" arrangeras i vanlig ordning av Hässleholms Cykelklubb på Hovdala Naturområde och Vandringscentrum. Tävlingen går av stapeln söndagen den 11 september, och hela dagen innan är förberedelsearbetet igång. Vandringslederna på området kommer därmed inte vara helt framkomliga under kommande helg.

Området söder om Finjasjön påverkas

Söndagen den 11 september kommer stora delar av Hovdala Vandringscentrum söder om Finjasjön att nyttjas som tävlingsarena till den årliga tävlingen "Snapphaneturen" i mtb-cykling. Den populära och välbesökta tävlingen arrangeras av Hässleholms Cykelklubb.


De tre tävlingsbanorna på mellan 15-60 kilometer är förlagda till skogarna från Solhem och Guldkusten ner till Brönnestad. Tävlingarna pågår hela söndagen, men också under lördagen den 10 september är det begränsad framkomlighet då förberedelserna med att markera upp banorna ute i fält är i full gång.


Merparten av vandringslederna i området kommer därmed att påverkas av tävlingen under hela helgen den 10-11 september. Vänligen studera kartan över årets tävlingsområde i länken "Snapphaneturen 2022" nedan.

För promenader och vandringsaktiviteter hänvisas istället till kommunens övriga natursköna strövområden och motionsspår alternativt delar av Vandringscentrum i norr eller öster.