Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Tack till vårens praktikant Samuel

Varje termin erbjuder EU-kontor Skåne Nordost och Europa Direkt Hässleholm praktik för en student. Under våren har Samuel Isberg varit hos oss och nedan berättar han med om sina erfarenheter och lärdomar från praktiken

Bild på praktikant Samuel Isberg

Hej Samuel! Du började som praktikant på Europa Direkt Hässleholm i januari, vill du berätta lite om hur tiden har varit hos oss?

Min praktiktid började i motvind då jag fick Covid-19 samma vecka som det var tänkt att jag skulle börja. Väl i gång gav mig praktiken många

erfarenheter. Jag fick kunskap om de möjligheter som finns inom Erasmus+, skrev nyhetsbrev och omvärldsbevakade. Vidare åkte jag med på möten som en del av EU- kontorets dagliga verksamhet och lärde mig mycket om EU:s program och fonder. Detta, och mycket mer, har hjälpt mig att få en tydligare bild av hur EU verkar på ett lokalt plan.


Vad har varit det roligaste under din praktikperiod?

Att bara nämna en händelse är svårt, definitivt ett av de roligaste evenemangen som jag fick vara delaktig i var Europaforum Hässleholm. Här fick jag med mina kollegor vara med att arrangera ett av Hässleholms mest intressanta evenemang. Det var även kul att få kunskap om de pågående EU-projekten i nordöstra Skåne. Jag är otroligt tacksam för min tid här och för mina oerhört trevliga kollegor. Med detta vill jag säga ett stort tack till Europa Direkt Hässleholm och EU- kontor Skåne Nordost för att de gav mig denna möjlighet!


Vi på Europa Direkt och EU-kontoret är glada över att få haft Samuel hos oss, och önskar honom all lycka till i framtiden!