Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Klart med entreprenör för nytt badhus

Upphandlingen av entreprenör för att bygga det nya badhuset i Hässleholm har gjorts om efter att tidigare upphandling avbröts. Nu står det klart att PEAB Sverige AB får uppdraget på nytt.

Ett gemensamt arbete

Hässleholms kommun valde att avbryta upphandlingen tidigare i år efter en felbedömning i utvärderingen av de inlämnade anbuden. Arbetet med den nya upphandlingen gör att planeringen tillsammans med entreprenören startar i juni istället för i maj enligt den ursprungliga planen. Trots att starten skjuts fram så påverkar det inte byggstarten som är planerad till sommaren 2023.


- Vi siktar på att de första badgästerna kan ta ett dopp i ett sprillans nytt badhus under hösten 2025, säger Mats Olsson, projektchef på tekniska förvaltningen.


Arbetet tillsammans med entreprenören kommer att vara ett så kallat partneringsamarbete. Det är en samarbetsform som innebär att kommunen, konsulter, entreprenör och andra nyckelaktörer gemensamt löser uppgiften med att bygga det nya badhuset.


Ersätter Qpoolen

Badhuset är tänkt att innehålla motions- och tävlingsbassäng på 25 meter, multibassäng med höj- och sänkbara bottnar, rehab-bassäng, upplevelsebad och relaxavdelning. Det nya badhuset kommer att ersätta det befintliga simhallsbadet Qpoolen.


Kommunfullmäktige har tagit beslut om en maximal investeringskostnad på 325 miljoner kronor, alltså en maxsumma vad det får kosta att bygga badhuset.