Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Flaggar och deltar för allas lika värde

Hässleholms kommun flaggar med regnbågsflaggan och är med på aktiviteter under Prideveckan för att lyfta alla människors lika värde.
- Det här är självklart och helt i linje med Hässleholms kommuns värdegrund, säger Lars Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Regnbågsflaggan i närbild. Färger uppifrån och ned: röd, orange, gul, grön, blå och lila.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att Hässleholms kommun ska flagga med regnbågsflaggan utanför Stadshuset under Prideveckan från den 30 maj till den 5 juni. Foto: Pixabay

”Möter varandra med respekt”

Svenska kyrkan anordnar Prideveckan i Hässleholm från den 30 maj till den 5 juni. Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att Hässleholms kommun ska flagga med regnbågsflaggan utanför Stadshuset.

- Egentligen anser jag att vi bara ska flagga med den svenska och skånska flaggan i kommunen. Men eftersom vi inte har någon flaggningspolicy så ser jag inga konstigheter med att vi stöttar Svenska kyrkan för att sprida detta viktiga budskap om allas lika värde, säger Hanna Nilsson (SD), kommunstyrelsens vice ordförande.

- Att vi bidrar till ett öppet och tolerant samhälle är så viktigt för vår kommun, både nu och i framtiden. Vi möter varandra med respekt, oavsett om det handlar om skola, föreningsliv eller olika arbetsplatser, säger Lena Wallentheim (S), kommunstyrelsens andre vice ordförande.

 

Aktiviteter hela veckan

Olika verksamheter från Hässleholms kommun deltar under Prideveckan. Elever från estetiska programmet vid Hässleholms Tekniska Skola är med på en dansshow och Ung fritid ordnar aktiviteter i Hembygdsparken efter Pridepromenaden den 4 juni. Här kommer den mobila fritidsgården vara på plats och det finns hoppborg för de yngre.

 

Svenska kyrkan i Hässleholm arrangerar programmet i samarbete med olika aktörer. Du som besökare kan bland annat lyssna på föreläsningar, se fotoutställningar och vara med på en ungdomskväll.