Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Sommarsimskola i Bjärnum

Under två och en halv veckor under sommarlovet erbjuds simundervisning i Bjärnums simhall, då Qpoolen i Hässleholm fick stänga sin verksamhet under större delen av sommaren på grund av reparationer.

Börja lovet med simundervisning

I år erbjuds sommarsimskola för barn, från 5 år, i Bjärnums simhall. Undervisning sker på vardagarna med start måndagen den 13 juni fram till avslutningsdagen den 29 juni (med uppehåll för midsommarafton den 24 juni).


Kursen omfattar 12 gånger, på vardera 30 minuter, och kostar 1000 kronor per barn.


Det finns tre olika grupper utifrån barnets förkunskaper. För deltagande i alla grupperna gäller att barnet ska klara av att vara själv i vattnet med simlärarna och kunna ta instruktioner.


Grupper

Doppingen klockan 9-9.30 - barnets ålder minst 5 år

Inga förkunskaper krävs för att anmäla till denna grupp. Här tränar vi vattenvana, doppa sig, titta i vattnet, flyta, bentag och armtag, samt att hoppa i vattnet.

Grodan klockan 9.30-10 - barnets ålder minst 5 år

Ditt barn måste ha uppnått målen för simmärket Doppingen för att kunna anmälas till denna grupp. Här tränar vi armtag, bentag, ryggsim, flyta, plocka föremål från botten, samt dyk.


Sälen klockan 10-10.30 - barnets ålder minst 5 år

Ditt barn måste ha uppnått målen för simmärket Grodan för att kunna anmälas till denna grupp. Här fortsätter vi träna bröstsim, ryggsim, längd- och djupdykning, flyta och vattentramp.


Anmälan

Du anmäler ditt barn till oss via e-post eller direkt i kassan på Bjärnums simhall. Sista dag för anmälan är fredagen den 3 juni! Det är begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller.


Det är viktigt att du anmäler ditt barn till en grupp som motsvarar de förkunskaper som barnet har. Vi förbehåller oss rätten att flytta ditt barn om du anmält till fel grupp, i mån av plats.


Länk till anmälan och mer information finns på vår webbsida nedan.