Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Succé för jobbmässa i Hässleholm

Arbetsmarknadsenhetens jobbmässa lockade många arbetsgivare och antalet besökare överskred förväntningarna rejält. Ett femtiotal av besökarna har redan gått vidare mot anställningsintervjuer och det totala antalet väntas landa på närmare det dubbla. Ett tiotal arbetssökande fick anställning direkt på plats.

Många arbetsgivare representerade

Den 7 april anordnade arbetsmarknadsenheten i Hässleholms kommun en jobbmässa på Mötesplats Ljungdala. Bland utställande arbetsgivare fanns bland annat SJ, Dagab, TopWork, Storesupport, Wikan, Vittsjö Sjukhem, Hässlehem, Grönsakshallen och Lernia men även kommunala arbetsgivare som tekniska förvaltningen och omsorgsförvaltningen. Totalt fanns det fler än 200 lediga tjänster att söka.


För de besökare som var intresserade av utbildning fanns både Yrkeshögskolan och Komvux på plats och informerade. Ett stort antal intervjuer och snabba matchningar genomfördes på plats samtidigt som ett brett utbud av bristyrken marknadsfördes, vilket resulterade i väldigt nöjda arbetsgivare, liksom besökare.


Positiva intryck och resultat

När arbetsmarknadsenheten ett par dagar efter mässan frågade några av arbetsgivarna hur det gått med matchningarna, fick man en mycket god respons.


– Vi hittade några intressanta kandidater, några som hade sökt via vår annons som jag fick prata med några minuter. Fyra av dessa kommer att få inledande test innan eventuell intervju. Vi hittade även ytterligare två kandidater och anställde dessa idag. De var något språksvaga, men integration är viktigt, säger Rickard från Grönsakshallen.


– Vi är mitt uppe i att få kontakt med många av personerna som var på mässan så det är lite för tidigt att bedöma än. Vi har 35 återkopplingar att göra. Jag räknar med att cirka 10 personer kan vara aktuella efter kontakt, berättar Peter från Topwork.


– Vi fick bra med sökande, fick minst 4 troliga anställningar. Bra målgrupp, hittade många som var direkt intresserade av vår verksamhet. Över förväntan! kommenterar Anne från Vittsjö Sjukhem.


Ny jobbmässa planeras

– 436 besökare var mer än vi kunnat förvänta oss. Det blev bitvis trångt och högljutt trots att vi hade begränsat flödet av besökare till en bra bit under lokalens tillåtna maxantal. Det var även begränsat med parkeringsmöjligheter. Till nästa jobbmässa som vi redan nu planerar, ser vi givetvis till att lösa detta, berättar Jimmy Månsson, sektionschef på arbetsmarknadsenheten.

Mer information

Vill du veta mer? Kontakta:

 

Jimmy Månsson, sektionschef

Telefon: 0451-26 68 15

E-post till Jimmy Månsson

Arbetsmarknadsenheten