Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

200 nya arbetstillfällen ska förmedlas på jobbmässa

Hässleholms kommun och arbetsmarknadsenheten har utökat samarbetet med företag och arbetsgivare i kommunen. Det har resulterat i cirka 200 nya arbetstillfällen som i närtid behöver tillsättas med ny personal. Därför arrangeras nu en jobbmässa på Mötesplats Ljungdala.

Jobbmässa 7 april

Arbetsmarknadsenheten arrangerar jobbmässan på Mötesplats Ljungdala torsdagen den 7 april klockan 14 – 16, där de nya jobbmöjligheterna kommer att förmedlas. Alla är välkomna. Ingen föranmälan behövs.


Många branscher på plats

De cirka 200 lediga tjänsterna finns inom ett flertal olika branscher som representeras av arbetsgivarna på jobbmässan. Här finns tjänster inom exempelvis lager, truck, industri, montering, kök, lokalvård, fastighetsskötsel, service, vård och omsorg. Det handlar om både heltids- och deltidsarbeten samt säsongsarbeten.


- Just nu finns stora anställningsbehov inom både den privata och offentliga sektorn och efter den här mycket turbulenta pandemitiden är det extra glädjande att det är så. Vi hoppas på många besökare till jobbmässan, säger Jimmy Månsson som är sektionschef på Arbetsmarknadsenheten och är den som håller i trådarna till arrangemanget.

 

Lär känna utbildningar som ger goda möjligheter till jobb

Förutom arbetsgivare som söker ny personal finns det också möjlighet att träffa jobbmatchare och representanter för Komvux och Yrkeshögskolan Syd på jobbmässan. Den som funderar på att studera för att yrkesväxla eller utvecklas inom sin egen bransch kommer också få möjlighet att prata med studie- och yrkesvägledare. Fler än 9 av 10 studenter som examineras på Yrkeshögskolan Syd är yrkesverksamma 6 månader efter examen. Fram till den 15 maj är det möjligt att lämna in sin ansökan inför höstens uppstart.

 

Arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag

Arbetsmarknadsförvaltningens huvuduppuppdrag är att skapa förutsättningar för kommunens invånare att bli självförsörjande, och därmed också minska andelen personer som är beroende av ekonomiskt bistånd. Jobbmässan anordnas i linje med detta huvuduppdrag tillsammans med den utökade satsningen genom projektet ”React EU Hässleholm”.

 

- Arbetsmarknadsenheten förmedlar årligen hundratals lediga jobb i Hässleholms kommun och ett särskilt fokus finns på de som står allra längst bort från arbetsmarknaden. De satsningar vi har gjort på att utöka samarbetet med arbetsgivare inom det privata näringslivet har visat sig vara helt rätt och är den enskilt största anledningen till de goda resultaten, säger arbetsmarknadschef Jörgen Bergvall.