Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Erbjuder feriearbete för unga

För att minska arbetslösheten bland unga och för att stärka kommunens personalförsörjning inför framtiden, erbjuder Hässleholms kommun feriearbete för unga. Feriearbetena finns i kommunens verksamheter och inom föreningar.

Vill inspirera och ge erfarenheter

Feriearbete är en viktig del för att ge unga i Hässleholms kommun erfarenheter av arbetslivet och en inblick i kommunens verksamhet.


- Det här är en fin chans för unga att få in en fot i arbetslivet. Vi hoppas så klart kunna inspirera till att ungdomar väljer studier och senare också de yrken som finns i våra verksamheter, säger Kajsa Andersson, samordnare på arbetsmarknadsförvaltningen.


Så fungerar det

Hässleholms kommun erbjuder feriearbete under tre perioder i sommar. Varje period är två veckor och omfattar 60 timmar. Lönen är 68 kronor per timme, inklusive semesterersättning.


Det finns 200 platser. Därför kan vi inte garantera att alla som söker får ett feriearbete, eftersom det brukar vara cirka 500 som söker. I år prioriterar vi de som är födda 2005.


Här finns feriearbetena

Platserna finns inom kommunens förvaltningar med arbetsuppgifter inom äldreomsorg, barnomsorg, lokalvård, vaktmästarsysslor, parkarbete och administrativt arbete.


Så ansöker du

All information om feriearbetena och hur du ansöker finns på sidan om feriearbete på hassleholm.se.


Ansökan öppnar den 4 april och är öppen till och med den 24 april.

Ansök om feriearbete


Jobba med sommarföretag

Förutom feriearbete erbjuder Hässleholms kommun också unga att jobba med sommarföretag. Sommarföretag är till för dig som går på högstadiet och som vill prova på hur det är att jobba som egenföretagare.
Du ansöker senast den 3 maj.
Få mer information och ansök till sommarföretag