Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Ett år med Erasmus-ackreditering

En Erasmus-ackreditering innebär en förenklad ansökan för EU-finansiering för utlandspraktik och kompetensutveckling för studenter och personal. EU-kontor Skåne Nordost har haft en Erasmus-ackreditering i lite mer än ett år. Hur har året varit? Vi har pratat med EU-koordinator Maria Lindblad.

Maria Linblad är EU-koordinator på EU-kontor Skåne Nordost

Skåne Nordosts Erasmus-ackreditering gäller för yrkeshögskoleutbildningarna inom Skåne Nordost-samarbetet - vilka möjligheter skapar detta?


Det skapar roliga möjligheter för både lärare och studenter. Lärare kan exempelvis åka på jobbskuggning på skolor eller företag i andra EU-länder, eller gå en kurs. Studenter kan åka på praktik, studieresor eller tävlingar. Aktiviteterna finansieras via EU-programmet Erasmus+.


Vad är det roligaste med arbetet?

Ackrediteringen möjliggör spännande aktiviteter, så det är en positiv process som är givande att vara en del av. Det är även kul att få insyn i hur yrkeshögskolorna fungerar och att lära känna nya människor.


Tack för pratstunden Maria!


Under april kommer studenter och lärare inom yrkesutbildningen Bageri och Konditor, som är förlagd i Kristianstad, att åka på studieresa till Mallorca. Europa Direkt kommer att publicera bilder från deras resa på vår Instagram, som du hittar HÄR. Länk till annan webbplats. Missa inte det!