Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Upphandlingen av entreprenör för nya badhuset görs om

Hässleholms kommun avbryter upphandlingen av entreprenör för nya badhuset. Upphandlingen kommer därmed att göras om, och projektstarten flyttas fram cirka tre månader.

Nyligen tilldelades PEAB Sverige AB uppdraget som totalentreprenör för det nya badhuset på Österåsområdet i Hässleholm. Efter synpunkter från övrig anbudslämnare har kommunen på nytt gått igenom utvärderingen. Denna granskning visar att tidigare värdering av PEAB:s anbud var felbedömd och att deras anbud därmed måste förkastas.

 

- Vi hade som krav att lämnade personliga referenser skulle vara från avslutade projekt och inte pågående, och det är där det har blivit felbedömt vid utvärderingen. Det gör att vi nu endast har ett anbud att ta ställning till. Vi väljer därför att avbryta upphandling på grund av bristande konkurrens, säger Mats Olsson, projektchef tekniska förvaltningen.

 

Anbudslämnarna har meddelats under tisdagen och en ny upphandling kommer att gå ut inom kort. Arbetet med en ny upphandling innebär att projektet tillsammans med entreprenören inte kan starta i maj som planerat, utan skjuts fram cirka tre månader.

 

- I nuläget är det inte klart om detta påverkar när första badgästerna kan bada i vårt nya badhus, men vi arbetar vidare med att det ska vara klart för ett första dopp under hösten 2025, säger Mats Olsson.