Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Vi firar att Hässleholm Kulturhus fyllt 20 år!

Äntligen kan vi fira – kom och gör det med oss! Den 12-15 maj är det äntligen dags att fira att Hässleholms Kulturhus fyllt 20 år. Hela huset fylls av evenemang och aktiviteter för stora och små. Idag släpps hela jubileumsprogrammet och biljetterna.

Det var i december 2020 som kulturhuset fyllde 20 år. Men som mycket annat fick firandet flyttas fram på grund av pandemin. Nu går det äntligen av stapeln och med ett ännu större och mer spännande jubileumsprogram! Här kommer några smakprov:


För de yngsta

Under helgen kommer kulturhuset att sjuda av aktiviteter. De yngsta besökarna kan bland annat se en lustfylld clown- och cirkusföreställning med Trupp Trunk – tre clowner som städar och sorterar, leker och jonglerar, testar och balanserar. Här kan man jubileumspyssla och skapa färgsprakande clownfigurer av både återvunnet och nytt, trycka sitt eget motiv eller text på en tygkasse som man får med sig hem.


För ungdomarna

För de något äldre barnen arrangeras bland annat en skrivarworkshop med den populäre barn- och ungdomsförfattaren Mårten Melin. Under hela lördagseftermiddagen kan man även lyssna på kulturskolan, provköra musikstudion, ratta rätt i quizet, eller sladda in på öppen scen när Ung Fritid för första gången kommer till Kulturhuset med sin rullande pop-up verksamhet, spel och utmaningar.


För de vuxna

För de vuxna besökarna finns också ett varierat program. På fredagen blir det invigning av utställningen om Kulturhuset, skönsång av Hesslekören i trappan samt konsert med Hässleholmsbandet Carry a Stone och stand up-kväll med Robin Paulsson – en av våra mest folkkära programledare och komiker. När biljetterna till föreställningen med CAS och Robin släpptes för två år sedan sålde dem slut bara inom ett par dygn.


På lördagskvällen blir det konsert med en av Sveriges just nu mest spelade artister, som toppat listorna de senaste åren – nämligen Myra Granberg, med kända låtar som "Lose my mind" och "HKF".


Utöver detta erbjuds mängder med föreläsningar och konserter både i föreningars och kommunens regi under hela jubileumshelgen.


En lokal bokmässa

En spännande nyhet som vi är väldigt glada att kunna presentera är en lokal bokmässa som biblioteket arrangerar tillsammans med förlagen Bokpro och Öraholma Bok- och skrivstudio på söndagen. Här kan man möta ett 20-tal stolta författare med lokal anknytning och lyssna på föreläsningar om Peps och Jörgen Johansson.


Detta, och mycket, mycket mer.


Se hela jubileumsprogrammet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Hässleholm Kulturhus 20 år