Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Nattvandring blir trygghetsvandring i nytt samarbete

Det lokala brottsförebyggande rådet i Hässleholm har under flera år samordnat föreningsdriven nattvandring som en viktig del av kommunens brottsförebyggande arbete. Nu siktar kommunen på att vidareutveckla verksamheten och inleder ett samarbete med Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Fler vuxna ute för en trygg och lugn miljö

Föreningarna har hittills bidragit med en stor insats för ungdomarna och samhället genom sitt engagemang i nattvandringen. Nattvandring syftar till att fler vuxna ska röra sig ute i det offentliga rummet i miljöer där ungdomar vistas kvälls- och nattetid. Detta för att värna om ungdomars bästa, finnas där och skapa en lugn och trygg miljö. Detta ökar även förutsättningarna att minska alkohol- och drogbruk samt att förebygga våld.


Koncept med sponsring i utbyte

Nattvandring byter nu namn till trygghetsvandring, i och med samarbetet med Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad. Trygghetsvandringar är ett framgångsrikt koncept som redan idag finns i Kristianstad, Bromölla och Osby och innebär att föreningar som trygghetsvandrar får sponsring i utbyte.


Det nya samarbetet bidrar till att fler vuxna finns där ungdomarna finns, vilket är mycket viktigt för att öka den upplevda tryggheten och minska att otrygga situationer uppstår.


Är du del av en förening som vill trygghetsvandra?

Se mer information och kontaktuppgifter hos Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad:

Trygghetsvandringar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.