Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Klart med entreprenör för nytt badhus i Hässleholm

Förberedelserna för ett nytt badhus på Österåsområdet i Hässleholm pågår för fullt. Under tisdagen blev det klart att PEAB Sverige AB får uppdraget som totalentreprenör.

Ett gemensamt arbete

Arbetet tillsammans med entreprenören startar i maj 2022 och kommer att vara ett så kallat partneringsamarbete. Det är en samarbetsform som innebär att kommunen, konsulter, entreprenör och andra nyckelaktörer gemensamt löser uppgiften med att bygga det nya badhuset.

 

Kommunfullmäktige har tagit beslut om en maximal investeringskostnad på 325 miljoner kronor, alltså en maxsumma vad det får kosta att bygga badhuset.

 

Ersätter Qpoolen

Badhuset är tänkt att innehålla motions- och tävlingsbassäng på 25 meter, multibassäng med höj- och sänkbara bottnar, rehab-bassäng, upplevelsebad och relaxavdelning. Det nya badhuset kommer att ersätta det befintliga simhallsbadet Qpoolen.

 

Klart 2025

Byggstarten är planerad till sommaren 2023. Det nya badhuset beräknas att vara färdigbyggt under sommaren 2025 för att sedan kunna ta emot de första badgästerna under hösten 2025.