Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Det är rejält blött i skog och mark just nu

Med anledning av den senaste tidens stora nederbördsmängder står de flesta av kommunens vandringsleder helt eller delvis under vatten. Vill man ut och promenera bör man välja leder och slingor som ligger på högre höjd och en bit ifrån sjöar och större vattendrag. De flesta av kommunens motionsspår är än så länge framkomliga.

Motionsspåren är framkomliga

Längs de flesta av kommunens vandringsleder och motionsspår är det mycket vatten just nu. Leder invid sjöar och andra större vattendrag är helt översvämmade och inte framkomliga, vilket innefattar merparten av exempelvis Hovdalas ledsystem.


Vill man ut och promenera i vårvintervädret bör man välja sträckor som går på högre höjd och vara beredd på att ta en omväg i terrängen runt de blöta partierna.


Kommunens motionsspår är till största delen framkomliga just nu, med undantag för 10-kilometers-spåret vid Hässleholmsgården som är stängt på grund av översvämningar. Vid ytterligare nederbörd som väntas dra in över södra Sverige de närmaste dagarna riskerar de mer sjönära motionsspåren också att översvämmas. Håll koll på uppdaterad information!


Några råd och tips

  • Tänk på att inte skada marken som är extra känslig nu när det är lerigt och blött. Detta gäller speciellt mjuka stigar, ängsmarker och liknande.
  • Ta det försiktigt så du inte halkar på spänger, stättor med mera.
  • Ha rejäla kängor, gärna stövlar, på dig!
  • Välj gärna något av kommunens motionsspår för träning och promenader

Motionsspår i Hässleholms kommun