Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Europa Direkts nya praktikant Samuel Isberg

I måndags hälsade vi på Europa Direkt Hässleholm och EU-kontoret Skåne Nordost vår nya praktikant välkommen! Samuel ska vara med oss under hela vårterminen, och vi har ställt några frågor för att lära känna honom bättre. ⁠

Hej Samuel! Du studerar statsvetenskap på Malmö universitet och har precis börjat som praktikant på Europa Direkt Hässleholm och EU-kontoret Skåne Nordost. Hur känns det?

Det känns oerhört bra! Jag har länge velat jobba med EU politiska frågor och nu har jag äntligen chansen.


Varför valde du att söka praktik på Europa Direkt och EU-kontoret?

Jag valde att söka till Europa Direkt Hässleholm och EU-kontor Skåne Nordost då jag alltid brunnit för politiken. Under en längre tid har jag varit engagerad inom ungdomspolitiken och har därigenom insett vikten av att sprida politisk kunskap bland unga. Med denna praktik vill jag göra min del i att hålla nordöstra Skånes medborgare uppdaterade om EU politiken. Utöver detta vill jag även jobba med EU frågor i framtiden och detta är en bra möjlighet till att få en uppfattning om verksamheten.


Vad tycker du är det bästa med EU?

Det bästa med EU enligt mig är att samarbetet enar folk baserat mer på gemensamma mål än nationalitet. Vi i Europa har stora utmaningar framför oss och därför är det viktigt att hjälps åt. En nation kan inte övervinna dessa hinder ensam och därför är det viktigt att vi har EU samarbetet.


Tack Samuel, vi är glada att ha dig här och ser fram emot en spännande vår tillsammans!