Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Vi förnyar miljön i kulturhusets entréhall

Under våren kommer du som besöker kulturhuset mötas av några förändringar i entréhallens miljö. Kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med Tekniska förvaltningen ligger bakom projektet som ska ge entréhallen ett mer inbjudande uttryck i form av färg, växter och ljuddämpande material.

Följande förändringar har påbörjats eller är på gång att ske i kulturhusets entréhall:

  • Väggarna intill hissarna får en ny orangeröd grundfärg i linje med kulturhusets fasad. Dessa kommer även utsmyckas med ett organiskt mönster.
  • Undersidan av gångbron ovanför biljettkassan har målats i en ljusblå färg som hämtats från ett befintligt konstverk i entréhallen (Galaxisk korsväg av Henrik Jörgensen, 2000).
  • Den ljusblå färgen återkommer så småningom under entréhallens trappa, dit det även ska tillämpas belysning och ljuddämpning. För att utnyttja utrymmet under trappan kommer ett förråd att byggas till och målas i den orangeröda färgen.
  • Fönsterna ovanför trappan vid biografen kommer att glasas in.
  • Ljuddämpning kommer att sättas upp på väggarna.


Viktiga aspekter i arbetet med den nya miljön i entréhallen är att allt ska vara flexibelt och anpassningsbart. Vi tar även tillvara på de befintliga kompetenser och resurser som finns inom förvaltningen. För tillfället förbereder personal i trädgården på Hovdala för att kunna skapa en grönare utomhusmiljö i anslutning till kulturhusets entré på Vattugatan.


Ambitionen är att arbetet ska vara klart lagom till kulturhusets jubileumsfirande i maj.

 

Målning i kulturhusets entréhall