Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Tack till höstens praktikant Hilma!

Varje termin erbjuder EU-kontor Skåne Nordost och Europa Direkt Hässleholm praktik för en student. Under våren har Hilma Karlsson varit hos oss och nedan berättar hon med om sina erfarenheter och lärdomar från praktiken

Bild på praktikant Hilma Karlsson

Hej Hilma! Du började som praktikant på Europa Direkt Hässleholm i september, vill du berätta lite om hur tiden har varit hos oss?


Tiden har varit omväxlande, lärorik och framför allt rolig. Jag har bland annat fått föreläsa om EU, göra intervjuer, träffat elever tillsammans med internationella studenter och pratat om möjligheter med Erasmus+ och även följt arbetet med EU-kontorets Erasmusackreditering. Jag har definitivt lärt mig mycket om EU:s program och fonder och verkligen fått inblick i hur man från EU-kontorets sida arbetar med projektrådgivning gentemot Skåne Nordosts kommuner. Det har varit väldigt roligt att ser hur EU-medel spelar roll och gör nytta lokalt och på vilka sätt man kan dra nytta av EU:s finansieringsmöjligheter i det kommunala utvecklingsarbetet.


Vad har varit det roligaste under din praktikperiod?

Svårt att nämna en sak, men Europaforum sticker ut som ett spännande och unikt arrangemang under hösten. Att få följa arbetsgruppens planering till att vara med på två-dagars evenemanget i Hässleholm Kulturhus och se seminarierna live och alla nöjda besökare var definitivt en höjdpunkt. Europeiska språkdagen var också en väldigt rolig upplevelse, det var kul att se hur nyfikna skolelever är på andra språk och kulturer och berätta om mina egna erfarenheter med till exempel Erasmusutbyte. Det har också varit väldigt roligt att få inblick i processen kring EU-projekt generellt, hur man skriver ansökningar och vad en slutrapport innebär för att nämna några saker. Sist men inte minst att lära känna alla trevliga kollegor. Jag kommer helt klart hålla mig uppdaterad om kommande projekt i Skåne Nordost och även följa Europa Direkts verksamhet och evenemang även om praktiken tar slut. Tack för den lärorika tiden här!

 

Vi på Europa Direkt och EU-kontoret är väldigt glada över att få haft Hilma hos oss, och önskar henne all lycka till i framtiden!