Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Mycket blöta och översvämmade marker

Som Kultur- och fritidsförvaltningen tidigare meddelat är det höga vattenflöden generellt runtom i våra marker och strövområden. På Hovdala Vandringscentrum ligger Finjasjöleden till stora delar under vatten och det är bitvis väldigt svårt att ta sig fram. Det har även blåst ner en mängd träd över slingor och leder på hela området. Driftspersonal är i full gång med att röja bort så många hinder som möjligt innan julhelgerna.

Alslingan och Finjasjöleden är svårframkomliga

Populära Alslingan längs Finjasjöleden på Hovdala Vandringscentrum hålls fortfarande stängd till följd av de höga vattenflöden som råder just nu. Stora delar av Finjasjöleden är svårframkomliga och även stigen ner till Slingra Dig med fågelplattform och grillplats. För en bättre upplevelse och framkomlighet bör du välja platser och leder som ligger på högre höjd och gärna en bit ifrån sjöar och vattendrag. 


Motionsspåren fria från nedfallande träd

Personal vid kommunens enhet för friluftsliv arbetar för närvarande med att röja bort nedfallna träd som fallit över de vandringsleder och slingor som sköts och driftas av Kultur- och fritidsförvaltningen. Just nu är alla kommunens motionsspår framkomliga och fria från hinder och det mesta av snön har töat bort. Förhoppningen är att röjningen av nedfallna träd på övriga ledsystem ska hinna åtgärdas innan julledigheterna tar vid och många besökare är ute och rör sig i naturen.

 

Njut av naturen på vintern

Våra strövområden runtom i kommunen är väldigt vackra att vistas och vandra i även under de kalla och blöta delarna av året. Vintertid är det en fördel att förse sig med rejäla kängor och stövlar!

Välkommen ut!


Se vår webbsida för aktuell ledstatus.

Ledstatus natur och friluftsliv