Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Klart med ny förvaltningschef för barn- och utbildnings­förvaltningen

Niklas Persson blir ny förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Hässleholms kommun. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott idag.

Tillförordnad får fortsatt förtroende

Niklas Persson har sedan i augusti varit tillförordnad förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen. Nu ges han alltså fortsatt förtroende att som ordinarie förvaltningschef leda en av kommunens största verksamheter från och med den 1 januari 2022.

 

- Att en tredje gång gå ut externt och söka hade inte gett oss en bättre kandidat. Niklas Persson har alla de kvalifikationer som krävs och är en erfaren ledare. Han kan kommunen och känner verksamheten väl. Niklas har under tiden som tillförordnad förvaltningschef visat prov på den helhetssyn och strategiska förmåga som behövs för att utveckla verksamheten och klara den tuffa ekonomiska utmaning som finns inom förvaltningen, säger kommundirektör Bengt-Arne Persson.

 

Med barn, elever och personal i fokus

Niklas Persson har arbetat inom barn- och utbildningsförvaltningen i Hässleholms kommun sedan 2005 som lärare, rektor, verksamhetschef och biträdande förvaltningschef.

 

- Självklart känns det väldigt bra att få fortsätta det arbete som förvaltningen påbörjat under hösten. Att hitta utmaningar är inte svårt. Samtidigt är det väldigt stimulerande att få vara en del av och att få leda arbetet med att förbättra Hässleholm som skolkommun och skapa de bästa förutsättningarna för våra barn, elever och personal, säger Niklas Persson.

 

Det finns en samsyn med de fackliga organisationerna. Samtliga ställde sig bakom arbetsgivarens förslag.