Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Träffa en av Sveriges deltagare i Konferensen om Europas framtid

Vad ser du för framtid för den Europeiska unionen? Medborgarledd dialog är ledordet för Konferensen om Europas framtid som pågår just nu. Navet i konferensen är en flerspråkig digital plattform där alla EU:s medborgare kan göra sin röst hörd och registrera evenemang och initiativ. Den 14:e december har du möjlighet att delta i ett webbinarium som anorndas av Europaparlamentets nätverk Tillsammans i Europa

Träffa en av svenskarna i konferensens medborgarpanel

Den 14:e december arrangeras ett spännande webbinarium av Europaparlamentets nätverk Tillsammans i Europa. Det digitala evenemanget ger dig chansen att möta Thilde Karlsson, en av svenskarna i konferensens medborgarpanel som ska lägga fram rekommendationer om klimat, miljö och hälsa. Hon är också en av tjugo deltagare som valts ut att delta vid konferensens plenarförsamlingar och presentera resultatet av panelens arbete. Medverkar på mötet gör också ordföranden i riksdagen EU-nämnd, Pyry Niemi, som kommer att berätta hur riksdagen arbetar med Konferensen om Europas framtid. Anmäl dig till webbinariet HÄR. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

 

Människorna måste stå i centrum för all vår politik. Jag hoppas därför att alla européer aktivt bidrar till konferensen om Europas framtid och spelar en viktig roll i arbetet med att fastställa EU:s prioriteringar. Det är bara tillsammans som vi kan bygga morgondagens EU.

 

- EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen

 

 

Europaforum Hässleholm på Konferensen om Europas framtid

Ett evenemang som registrerats på plattformen under hösten är Europaforum Hässleholm som ägde rum den 27–28 oktober. Detta innebär att en kort sammanfattning av seminarierna finns uppladdade på plattformen, samt länk till evenemangets livesändning.

 

Europaforum Hässleholm är därmed ett av många evenemang över hela Europa som kommer att bidra till konferensens slutrapport. Under våren 2022 förväntas konferensen komma fram till slutsatser som ska visa vägen framåt för Europa. Slutrapporten kommer att presenteras för Europaparlamentets talman, rådets ordförande och kommissionens ordförande. 


Du kan delta i konferensen genom att skriva inlägg, skapa eller delta i evenemang. Missa inte chansen att göra din röst hörd i detta unika demokratiprojekt! 

Till konferensens plattform. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.