Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Alslingan stängs av tillfälligt

Det är för tillfället delvis höga vattenflöden och generellt mycket vatten runtom i våra marker och strövområden. Hovdala Vandringscentrum är inget undantag och norr om Finjasjön ligger delar av området nära sjön under vatten. Med fallande temperaturer är det förutom sämre framkomlighet också stor risk för halka. Av denna anledning stängs Alslingan av för besök.

Risk för halka

I området vid Mölleröd, norr om Finjasjön, på Hovdala Vandringscentrum finns populära Alslingan och fågelplattformen Slingra Dig med grillplats. Just nu ligger delar av alsumpspången längs Alslingan och stigen ner till fågelplattformen under vatten. När kvicksilvret alltmer befinner sig under nollstrecket på

termometern är halkrisken också stor, framförallt på spängerna. Av denna anledning har Kultur- och fritidsförvaltningen beslutat att tillfälligt stänga Alslingan, med start från och med måndagen den 29 november.


För vandrare runt Finjasjöleden hänvisas istället till ledsträckningen som passerar genom Finja by. Följ den västra delen av den rödmarkerade Alslingan på vandringskartan, som är en alternativ väg för Finjasjöleden runt. Anslag med information finns också ute i fält.

Njut av naturen även vintertid

Naturen och skogarna bjuder på fina upplevelser hela året om, även om det vintertid är bra med rejälare kängor eller stövlar. Ta det försiktigt och välkommen ut!


Se vår webbsida för aktuell ledstatus.

Ledstatus natur och friluftsliv