Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Beslut om covidpass på kultur- och fritidsförvaltningens evenemang

Kultur- och fritidsförvaltningen tagit beslutet att införa covidpass på evenemang där vi står som arrangör, oavsett besöksantal. Beslutet grundar sig på Folkhälsomyndighetens rekommendation och regeringens beslut om covidbesvis, och gäller från och med den 1 december och tills vidare för besökare 18 år och äldre.

Kontroll av covidpass

Kontroll av covidpass kommer ske i direkt anslutning till entrén. Vi uppmanar dig som besökare att komma i god tid för att undvika trängsel, samt vara beredd på att behöva visa upp giltig legitimation om så efterfrågas.


Har du som besökare inte möjlighet att vaccinera dig på grund av medicinska skäl går det bra att visa upp ett giltigt läkarintyg. Uppvisande av ett negativt covidtest gäller ej.


Besökares trygghet motivering till beslutet

Då det alltid är svårt att i förväg veta hur många biljetter som kommer att säljas, och då till exempel våra salonger rymmer mer än 100 personer, har vi valt att covidpass ska gälla på alla evenemang. Detta för att säkerställa att våra besökare ska veta vad som gäller och känna sig trygga redan när dom köper sin biljett, förklarar förvaltningschef Anders Rosengren.


Föreningars och externa aktörers evenemang

Föreningar och externa aktörer bestämmer själva vilka regler som gäller för sina respektive evenemang. Varje enskild arrangör har det egna ansvaret att dessa regler följs.


Är du osäker på vad som gäller för ett evenemang du ska gå på?

Äger evenemanget rum i Hässleholm Kulturhus är du välkommen att kontakta vår biljettkassa på tel. 0451-26 66 70 för eventuella frågor.


För evenemang ute på våra idrottsanläggningar och lokaler kan du vända dig till respektive verksamhet, förening eller arrangör.

Idrottsanläggningar Länk till annan webbplats.

Föreningar Länk till annan webbplats.