Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Festlig nylanseringsceremoni för Europa Direkt Hässleholm

I april fick Hässleholms kommun ett positivt besked från EU-kommissionen - Europa Direkt Hässleholm beviljas fortsatt stöd för verksamheten under perioden 2021–2025. Beskedet innebar att Europa Direkt-kontoret kommer att fortsätta finnas till hands för alla som vill lära sig mer om EU i nordöstra Skåne. I torsdags firades nylanseringen med en festlig ceremoni på Hotell Statt i Hässleholm.

Europa Direkt sprider kunskap om det europeiska samarbetet

Under ceremonin bjöds det på EU-tårta och tal av Douglas Roth (M), kommunfullmäktiges ordförande i Hässleholms kommun, Helené Fritzon (S), Europaparlamentariker och Cecilia Thorfinn, kommunikationschef för EU-kommissionens representation i Sverige.


Under talen framhölls vikten av att möjliggöra för ett aktivt EU-medborgarskap i nordöstra Skåne samt Europa Direkt Hässleholms viktiga arbete i att främja dialogen om EU:s arbete och framtid.  


Som representant för Hässleholms kommun vill jag tacka EU-kommissionen för gott samarbete och för fortsatt förtroende, och jag ser fram emot att följa Europa Direkt Hässleholms arbete de kommande fem åren, sa Douglas Roth under sitt tal.


Helene Fritzon håller tal på scen under nylanseringsceremonin för Europa Direkt Hässleholm.

Helene Fritzon, Europaparlamentariker för Socialdemokraterna, berömde Hässleholms kommuns arbete med att sprida kunskap om det europeiska samarbete, både genom Europa Direkt Hässleholm och Europaforum Hässleholm.

Gästerna tar tårta under nylanseringsceremonin för Europa Direkt Hässleholm

Under ceremonin bjöds gästerna på EU-tårta.

Ceremonin var öppen för allmänheten och anordnas i anslutning till Europaforum Hässleholm 2021.