Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Kristianstadsvägen öppnar för trafik

Arbetet med att rusta upp Kristianstadsvägen har flutit på så pass bra att vägen kan öppna på tisdag vecka 44, istället för vecka 46. Det är lite jobb kvar att göra, men inget som hindrar från att köra på vägen.

Tackar för tålamodet

Det som är kvar att göra är bland annat att måla linjer vid övergångsställen och markering för väjningsplikt. Detta är dock inget som hindrar att trafiken är igång under tiden.

 

- Det känns otroligt skönt att vi snart är i mål. Vi tackar hässleholmare och alla andra som tar sig genom staden för tålamodet, säger Ronny Nilsson, avdelningschef på tekniska förvaltningen.

 

Fortare än beräknat

Från början var tidsplanen att projektet skulle vara klart först vecka 48, men de olika etapperna har kunnat börja och avslutas tidigare på grund av olika faktorer.

 

- Att det har gått fortare än beräknat beror på att brunnarna i vägen har sett bättre ut än vad vi trodde, vi har bara behövt byta ut locken. Vi har undvikit kabelbrott och vi har inte heller behövt sätta om så mycket sten som vi befarade. Och sen har vädret varit med oss hyfsat, säger Elin Andersson, projektledare.

 

En av de största vägarna i Hässleholm

Omkring 15 000 fordon kör på Kristianstadsvägen varje dygn, det medför stora påfrestningar och vägen är svår att underhålla. Nu har vägen alltså blivit rejält upprustad under några veckors tid.