Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Kommunfullmäktige möts på plats igen

Efter att Folkhälsomyndigheten har hävt restriktionerna kommer Hässleholms kommunfullmäktige att återgå till att hålla fysiska sammanträden från och med mötet måndagen den 25 oktober.

Med hänsyn till smittspridningen

Från april 2020 har fullmäktige på grund av pandemin haft ett reducerat antal ledamöter på plats i Röda salongen på Hässleholm Kulturhus. För att motverka smittspridning av covid-19 har mötena till största delen hållits digitalt med ledamöter och ersättare på distans.


Följ via webb eller närradio

Med hänvisning till att restriktionerna har hävts blir det nu en återgång till fysiska sammanträden. Ledamöterna och ersättarna kommer dock att spridas ut i hela Röda salongen för att försöka hålla lite avstånd. Rekommendationen är fortfarande att åskådare och press helst ska följa sammanträdet på distans via webbsändning eller närradio. De som ändå vill lyssna på plats kommer även fortsättningsvis att hänvisas till balkongen.


- Det känns mycket bra att kunna samla alla ledamöterna igen. Även om de digitala mötena för det mesta har fungerat alldeles utmärkt är det givetvis värdefullt att kunna träffas och debattera i samma lokal. Som alla vet finns det fortfarande viss smitta i samhället och vi kommer därför att fortsätta med en del försiktighetsåtgärder, säger Douglas Roth (M), kommunfullmäktiges ordförande.