Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Arbetet med Kristianstadsvägen går fortare än beräknat

Upprustningen av Kristianstadsvägen är i full gång. Just nu flyter det på så pass bra att vägen kan öppna en vecka tidigare – vecka 47 istället för vecka 48.

Nästa etapp börjar nu på måndag

Etapp 2, som innebär att sträckan mellan Stattenarondellen och Turbanrondellen är avstängd, börjar redan nu på måndag.

 

- Det känns väldigt bra att vi kan börja tidigare med etapp 2 och 3. Vi vet att det ställer till det att vägen är avstängd och att många får köra en omväg. Därför hoppas vi att det flyter på lika bra framåt också, säger Elin Andersson, projektledare på tekniska förvaltningen.


Så blir etapperna

  • Etapp 1: Stattenarondellen, avstängd vecka 38-39
  • Etapp 2: Sträckan mellan Turbanrondellen och Stattenarondellen, avstängd vecka 40-42. Stattenarondellen är öppen åt tre håll, men inte västerut. Turbanrondellen är öppen åt två håll, men inte österut.
  • Etapp 3: Sträckan mellan Stattenarondellen och Östra Hagagatan, avstängd vecka 43-45. Stattenarondellen är öppen i tre ben, men inte österut.
  • Efterarbete och justeringar sker i vecka 46-47.


Olika faktorer, till exempel vädret, material och ledningar som behöver bytas, påverkar om tidsplanen behöver ändras efter hand.


Skyltar visar vägen

Du som kör på Kristianstadsvägen följer skyltarna vid avstängningarna. Trafiken leds om via Österåsrondellen – Södra Kringelvägen – Sjörrödsrondellen – Hovdalavägen – Grönängsplansrondellen.


Kollektivtrafiken leds också om. Du som brukar gå eller cykla tar dig fram på ett övergångsställe i varje rondell.


Här ska du köra istället

Karta över var vägen i Hässleholm är avstängd och var du ska köra istället.

Karta över var vägen är avstängd under de olika etapperna, och var du ska köra istället. Klicka på bilden för att förstora den.

Rustar upp för bättre hållbarhet

Kristianstadsvägen är en av de största vägarna som går genom Hässleholm. Omkring 15 000 fordon kör här varje dygn, det medför stora påfrestningar och vägen är svår att underhålla. Just nu blir vägen ordentligt upprustad för att hålla för påfrestningar framöver, och för att ge dig som kör genom Hässleholm ett trevligare intryck.