Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Begränsad framkomlighet på Hovdala och Hässleholmsgården

Kultur- och fritidsförvaltningen informerar om att helgens tävlingar i rally och mtb i Hässleholm innebär begränsad framkomlighet för bland annat motionärer och vandrare. Grusparkeringen vid Hässleholms-gårdens motionscentral och lederna på Hovdala-området kommer under de närmaste dagarna att nyttjas för att arrangera två årligen återkommande tävlingar.

Parkeringen vid Hässleholms-
gården är uppställningsplats

Hässleholms Motorklubb arrangerar årligen Snapphanerally och i år hålls tävlingen under kommande helg den 10-11 september. Under fredagskvällen körs tävlingen på Garnisonen och under lördagen på Hovdala.


Grusparkeringen vid Hässleholmsgården i Hässleholm används hela helgen som uppställningsplats för rallybilar, med början idag fredag till och med söndag den 12 september.


Vandringslederna på Hovdala

Under såväl lördagens rallytävling som söndagens tävling i mtb kommer en stor del av Hovdala naturområde och vandringscentrum att nyttjas.

Vägar kommer att stängas av och framkomligheten längs lederna i området söder om Finjasjön är begränsad. Snapphaneturen på mtb (stigcykling) arrangeras av Hässleholms cykelklubb.


För promenader och vandringsaktiviteter hänvisas till norra och östra delarna av området, alternativt att man kan upptäcka något av kommunens övriga fina strövområden och motionsspår. Vid flera av motionsspåren finns också möjligheter till styrketräning på utegym.

Motionsspår och utegym

Natur och friluftsliv