Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Träffpunkter för äldre öppnar igen

Kommunens träffpunkter för äldre öppnar upp igen. Nu finns det möjlighet till socialt umgänge och aktiviteter runt om i kommunen.

Umgänge och aktiviteter

I samband med att restriktionerna har lättat öppnar träffpunkterna för äldre upp igen. På träffpunkterna kan du som bor i Hässleholms kommun umgås med nya och gamla bekanta, äta gott och delta i en mängd aktiviteter.

 

Öppet hus på träffpunkt Linden

På träffpunkt Linden i Vittsjö kommer öppningen den 9 september firas med öppet hus. Alla besökare bjuds på kaffe och hembakat. Britta Svensson, en av de frivilliga som ansvarar för Linden, tror att öppningen är efterlängtad och har bakat en stor sats kanelbullar.

 

- Det har varit många på byn som frågat om när vi kan ses igen. Så att träffpunkterna öppnar upp igen har varit efterlängtat. Det tror jag vi får facit på imorgon, säger Britta.

 

Alla pensionärer är välkomna

Alla pensionärer är välkomna till någon av kommunens sju träffpunkter. Förutom fika och umgänge anordnar träffpunkterna olika aktiviteter som till exempel musikframträdande, IT-kafé, canasta, gympa, bingo och mycket mer.

 

- Ge träffpunkten en chans. Testa och se om det kan vara något för dig. Och ge inte upp efter första gången utan kom gärna en gång till, säger Britta.

 

Stanna hemma vid symptom

När träffpunkterna öppnas upp igen är det viktigt att fortsätta tvätta händerna och att du stannar hemma om du känner dig krasslig.

 

- Det är ett onormalt normalt och vi måste ha det i åtanke. Som Folkhälsomyndigheten säger är detta något vi får leva med i flera år framöver.

Mer information