Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Aktuell coronainformation barn och utbildning

Region Skåne rapporterade i veckan om att smittspridningen fortsätter och framför allt bland barn och unga. För vår verksamhet innebär det att vi fortsätter vara försiktiga och gör vad vi kan för att hålla i och hålla ut i våra åtgärder. För att lyckas med behöver vi alla hjälpas åt, personal, föräldrar, barn och elever.

Vi går nu in i en klassisk förkylningssäsong och vi vet av erfarenhet att det är svårt att skilja på en vanlig förkylning och vad som är symptom på coronavirus. Det är därför viktigt att stanna hemma även vid lindriga symptom och testa sig enligt rekommendationer.

 

Tänk på att

  • Stanna hemma även om du eller ditt barn har lindriga förkylningssymptom.
  • Håll avstånd och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vaccination för gymnasieelever

Just nu pågår diskussioner med Region Skåne hur vi kan tillgängliggöra och därmed öka vaccinationsgraden för elever mellan 16 och 18 år. Vi kommer att återkomma så fort vi har mer information.

 

Elever över 13 år behöver giltig e-legitimation för att kunna beställa covid-19 test via 1177.se. Tänk på att ordna det redan nu. Information om detta finns på 1177.se

 

För elever 6-12 år kan vårdnadshavare beställa test till sitt barn via sin egen e-legitimation eller mobilt Bank-ID.

 

Tillsammans förebygger vi smittspridning av Covid-19. Genom ett gott samarbete och god dialog mellan hem, förskola och skola kan vi hjälpas åt att hantera svåra situationer under hösten.

 

Vänliga hälsningar

Niklas Persson, förvaltningschef