Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

De är förebilder för sina klasskamrater

Villyam Johansson och Annie Solheden i årskurs 9 på Västerskolan är årets förebilder. Med ord som ansvarstagande, respekt, positiv, motiverad och ambitiös beskriver lärarna två elever som utmärkt sig lite extra i år.

Vinnare i årets förebild  på Västerskolan.

Vad är en förebild egentligen? I årskurs 9 på Västerskolan menar elever och lärare att en förebild bland annat är någon som ger allt för laget, hjälper andra, har en stark vilja och vågar vara sig själv. Men vad som gör en förebild beror på vilket sammanhang den befinner sig i. Vilka den har runt omkring sig samt vart den är på väg.

En förebild visar på goda exempel, bemöter andra som förebilden själv vill bli bemött, visar hänsyn och respekt. Förebilden är kort och gott någon som genom sitt naturliga sätt att vara finns för både andra och sig själv, konstaterar lärare och elever i klass 9 på Västerskolan.

I våras valdes två av Västerskolans elever ut som skolans förebilder.

 

Villyam Johansson och Annie Sahlheden är Västerskolans förebilder 2021.

 

Motivationerna löd:

Villyam Johansson är en motiverad och ansvarstagande elev. Han driver både sin egen och andras utveckling genom att med både humor och seriositet ta sig an nya utmaningar. Han bemöter alla andra människor med respekt och tvekar inte när någon behöver hjälp. Villyam har från årskurs sju utvecklats från att vara någon som inte gjorde väsen av sig till att idag vara en ung man som vågar ta plats på ett genomgående positivt sätt. Han är hjälpsam, ställer upp, hjälper många i klassen på ett sätt som gör att hans eget arbete ibland kommer i andrahand. Han har goda värderingar i diskussioner. Han är ambitiös med sitt skolarbete. När det är grupparbete så vill de flesta klasskamrater vara i samma grupp som honom för man vet att det blir en bra grupp.


Annie Salheden är en sann förebild. Hon är alltid positiv och motiverad till att lära sig nya saker. Hon tar ett stort ansvar för sina studier, lyfter sina klasskompisar genom sitt sätt att vara och är en sjyst kompis! Annie har sedan årskurs sju tagit stora steg till att bli den hon är idag. I skolan ser lärarna henne som en person som ställer sig själv i andrahand när någon annan behöver hennes hjälp. Hon ställer upp för allas bästa och tvekar inte att finnas i sammanhang där hela skolan representeras. För att citera hennes mentor Niclas Lindeqvist… ”Hon är på något vis så jäkla härlig… det är en självklarhet att just hon ska utses till en av årets förebilder. Hon har alltid något fint att säga till vem hon än möter… och hon gör det genom att bara vara sig själv!”

 

Vinnarna av årets förebild bestäms av arbetslaget för årskurs 9 på Västerskolan efter att ha pratat med eleverna om vad som gör en elev till en förebild.