Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Europa Direkts nya medarbetare Alfred Johansson

I måndags hälsade vi på Europa Direkt Hässleholm vår nya EU-assistent välkommen! Alfred Johansson har gått ett samhällsvetenskapligt program med internationell profil på HTS och är styrelseordförande i Hässleholms FN-förening. Alfred ska vara med oss under hela höstterminen, och vi har ställt några frågor för att lära känna honom bättre. ⁠

Foto på Alfred Johansson, Europa Direkt Hässleholm. Fotograf: Grim Johansson.

Mer kunskap och engagemang kring EU


Hej Alfred! Du har precis börjat som assistent på Europa Direkt Hässleholm. Hur känns det?⁠

- Det känns fantastiskt att få vara en del av EU-rörelsen här i Sverige. Det finns stora brister i svenskars kunskap om EU i stort och detta är någonting som jag vill hjälpa till att råda bot på så fort som möjligt. Vi behöver veta mer om EU och framförallt behöver vi veta varför EU behövs.

Varför valde du att söka tjänsten på Europa Direkt?

- Jag valde att söka en tjänst som assistent på Europa Direkt därför att jag tycker att arbetet med EU:s påverkan lokalt är en av de viktigaste uppgifterna för EU. EU refereras ofta till någonting negativt med exempelvis formuleringen “men ska de sitta där i Bryssel och bestämma sånt?”. Det jag vill bidra med är att “glokalisera” EU för medborgarna, det vill säga formulera hur europeiska och internationella beslut får konsekvenser lokalt.

Vad tycker du är det bästa med EU?

- Jag tycker utan tvekan det bästa med EU är den gemenskap och samhörighet som samarbetet symboliserar. Europeisk enighet och europeiskt samarbete i en allt mer global värld är avgörande på många sätt. Utan EU hade Sverige inte haft en plats runt bordet, utan EU hade de fri- och rättigheter som vi tar för givet inte haft en global förkämpe. EU behövs på den globala spelplanen och EU behöver Sverige.

Tack Alfred, vi är glada att ha dig här och ser fram emot en spännande höst tillsammans!