Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Tack till vårens praktikant Matilda!

Varje termin erbjuder EU-kontor Skåne Nordost och Europa Direkt Hässleholm praktik för en student. Under våren var Matilda Nilsson Åkö hos oss och nedan berättar hon med om sina erfarenheter och lärdomar från praktiken, och om sitt nya uppdrag på Europa Direkt.

Foto på Matilda som har ljust lockigt hår och en ljusblå klänning, ler mot kameran, växt i bakgrunden.

Matilda Nilsson Åkö, EU-koordinator, Hässleholms kommun. Foto: Privat.

"En händelserik och lärorik termin"

Hej Matilda! Hur har det varit att genomföra en praktik under den här speciella tiden?

- Våren har bjudit på otroligt många lärorika evenemang och uppgifter på mina två praktikplatser. Trots den pågående pandemin och praktik via hemmakontoret har jag fått en god uppfattning av båda verksamheternas arbete under en händelserik och lärorik termin. Jag har fått ta del av många olika processer inom arbetet med EU-finansiering och utveckling av kommunerna i Skåne Nordost, kommunikativt arbete genom olika kanaler och mot olika målgrupper men också lärt mig massvis om EU och offentlig förvaltning generellt, säger Matilda.

Vad roligt att höra. Vad ska du göra nu då?

- I början av juni gjorde jag min sista vecka som praktikant här på kontoret och efter alla erfarenheter jag samlat på mig är det nu dags att lämna över till nästa praktikant. Men trots att min praktik är över lämnar jag ju inte Europa Direkt Hässleholm eftersom jag i samband med slutet på min praktik antog uppdraget som EU-koordinator på deltid, vilket ska bli otroligt spännande och kul. Min tid som praktikant må vara över, vilket känns lite vemodigt, men samtidigt kan jag se tillbaka på en mycket utvecklande termin med roliga och utmanande arbetsuppgifter. Jag ser fram emot att få fortsätta att arbeta med EU-frågor i Skåne, förhoppningsvis parallellt med en masterutbildning till hösten.

Tack för din tid hos oss Matilda, vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med dig här i Hässleholm!