Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Hässleholms nya badhus ska byggas på Österås

Kommunfullmäktige beslutade på måndagen att bygga ett badhus på Österås.
- Äntligen! Nu satsar vi på vårt framtida Hässleholm. Vi stärker Österås som idrottsområde och bidrar till en mer attraktiv kommun för våra medborgare och besökare, säger Lars Johnsson (M), kommunalråd.

Omdiskuterad placering

Diskussionerna om att bygga ett nytt badhus i Hässleholm, var det ska placeras och vad det ska ha för faciliteter har pågått i minst 25 år, så det här är ett närmast historiskt beslut. Behovet är känt sedan länge och ett flertal utredningar har presenterats under åren.


Nu har kommunfullmäktige landat i att det ska byggas ett badhus inom Österås idrottsområde. Investeringskostnaden får uppgå till maximalt 325 miljoner kronor och bassängerna ska byggas i stålkonstruktion. I övrigt ska funktioner och innehåll i badhuset arbetas fram av en styrgrupp med representanter från kultur- och fritidsnämnden, tekniska nämnden och kommunstyrelsen.


- Att vi får ett nytt badhus i Hässleholm är en viktig del i vår utveckling. Det känns så bra att vi är överens i den här frågan. Nu blickar vi framåt för hela vår kommuns bästa, säger Hanna Nilsson (SD), kommunalråd.


Redan en plats för idrott - tillgänglig för många

Badhuset ska vara till glädje och nytta för alla kommuninvånare. Genom goda tågförbindelser går det snabbt att ta sig till Hässleholm också från stationsorterna. Tillgängligheten på Österås är god, även för skolbarn.


- Det här är så positivt! Framförallt ger detta fler möjligheter till en aktiv fritid för alla. Ett nytt badhus är såklart också glädjande för våra föreningar! Det känns otroligt skönt att ha landat detta nu, säger Lena Wallentheim (S), kommunalråd.


Projektet kan påbörjas omedelbart, eftersom Österås är den enda plats i Hässleholm som idag är planlagd för badhus. Det finns dessutom fördelar med att Österås redan är ett etablerat område för idrott med närhet till andra sportanläggningar.