Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Nya öppettider på återvinningscentralen

För att öppettiderna ska passa så många besäkare som möjligt ändrar Hässleholm Miljö tiderna på återvinningscentralerna i Vankiva och Tyringe från och med den 7 juni.

Äntligen söndagsöppet

Hässleholm Miljö testar resten av året att ha söndagsöppet på Vankiva återvinningscentral, och lördagsöppet på Tyringe återvinningscentral en lördag i månaden.


Därför nya öppettider

Dessutom ändrar Hässleholm Miljö öppettiderna för övriga dagar i Vankiva, för att i då stor utsträckning som möjligt ha öppet när det passar de flesta besökarna på återvinningscentralen.


- För oss är det viktigt att kunna erbjuda våra kunder en hög service, säger Daniel Sigurdsson, enhetschef ÅVC. Vi har ett högt tryck på lördagar, framförallt på Vankiva återvinningscentral, med långa köer medan andra tider är väldigt lugna. För att utveckla och förbättra öppettiderna har vi analyserat statistik och tagit till oss av önskemål från besökare.

 

Få besökare på morgnarna

Förändringarna innebär, förutom söndagsöppet i Vankiva och lördagsöppet i Tyringe, att Vankiva återvinningscentral har öppet till klockan 18 på måndagar och öppnar klockan 9 samtliga dagar. Det är få besökare mellan klockan 7-9 och därför beslutades att söndagsöppet och längre öppettider på måndagar passar kunderna bättre.

 

Säkerheten för besökarna ökar också, eftersom perosnalen på återvinningscentralen kan underhålla och ställa i ordning när det inte är några besökare på anläggningen.

 

Öppettider efter den 7 juni 2021


Vankiva

  • Måndag-torsdag 9-18
  • Fredag-söndag 9-15

 

Tyringe

  • Tisdag 11-18
  • Fredag 9-16
  • Fjärde lördagen i månaden 8–12


Håll dig uppdaterad

Hässleholm Miljö uppmanar dig som besökare att ha som vana att kolla webbsidan innan ditt besök. Öppettiderna kan komma att ändras framöver. Återvinningscentralerna är stängda på till exempel röda dagar, och det kan vara irriterande för dig som besökare att ha packat ett släp med saker du vill återvinna, och för att sedan mötas av en stängd grind.

Ha koll på öppettider via Hässleholm Miljös webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.