Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Fiber till alla senast 2024

Alla villaägare i Hässleholms kommun får erbjudande om att ansluta sig till kommunens fibernät senast 2024.

Inget samarbete med IP-Only

Just nu är det många som hör av sig och undrar vilken koppling Hässleholms kommun har med IP-Only, som har en försäljningskampanj på landsbygden i vår kommun.

 

- Vi har inget samarbete med IP-Only när det gäller utbyggnad av fibernätet. Det är två separata nät och två olika ägare, säger Tony Hadarson, fiberchef i Hässleholms kommun.

 

Ansöker om stöd från staten

Anledningen till att IP-Only har en kampanj är på grund av det bredbandsstöd som just nu går att söka från staten. Det här stödet kommer Hässleholms kommun också att söka. Staten beslutar om vilka aktörer som får pengar via stödet under hösten eller vid årsskiftet.

 

- För att erbjuda våra medborgare bästa personliga service kommer vi skicka ut e-post om tidsplanen för utbyggnaden under vecka 22 och 23. Om man som villaägare inte får information via e-post, kan det bero på att man inte har gjort någon intresseanmälan, eller att vi kanske har en gammal e-postadress som inte används längre, säger Helena Winter, kommunikatör.

 

Gör en intresseanmälan

Alla som vill ha fiber via Hässleholms kommun ska göra en intresseanmälan på fiberportalen.

Gör en intresseanmälan för fiber Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Bindande avtal först när utbyggnaden går igång

Hässleholms kommun skickar inte längre ut avtal till alla som vill ha fiber. Det beror på att vi inte vill binda upp alla på ett avtal när vi till exempel börjar gräva i ett visst område om först ett år. Utskicket görs när arbetet påbörjas i området. Detta till skillnad från många av våra konkurrenter.

 

- Alla villaägare kommer få ett erbjudande och man binder sig aldrig till att köpa en tjänst, fortsätter fiberchef Tony Hadarson.

 

Här etablerar kommunen fiber

Just nu etablerar Hässleholms kommun fiber i Nävlinge, Attarp, Grantinge och snart i Emmaljunga.

 

Mer information