Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

Postadress

Hässleholms kommun


281 80 Hässleholm

  • Ingen giltig användare vald.
  • Ingen giltig användare vald.

Publicerad

Snart kan du vaccinera dig i Qpoolen

Du som ingår i fas 4 i vaccinationerna mot covid-19, kan från och med mitten på vecka 23 välja att vaccinera dig i Qpoolen i Hässleholm.

Så bokar du

Just nu blir du som är mellan 50-59 år erbjuden vaccin mot covid-19. Du som är yngre än 50 år kan alltså inte boka tid än. När det blir din tur kan du se det på 1177.se. Tillgången och efterfrågan på vaccin styr när bokningen kan öppna för dig som är yngre än 50 år.

 

Bokningarna öppnar efter hand, utifrån åldersindelning. Därför är det bra att du håller dig informerad och att du är förberedd inför att du ska vaccinera dig.

Du som är mellan 50-59 bokar din tid via 1177.se. Du väljer själv på vilken ort i Skåne du vill bli vaccinerad. Macc Scandinavian AB är den privata aktör som vaccinerar i Qpoolen.
Boka via 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Håll hårt i din tid!

När du har fått din första dos dröjer det cirka sju veckor innan du ska få din andra spruta, och du får en ny tid i samband med din första vaccindos. Den tiden kan du ändra om du av någon anledning inte kan den erbjudna tiden. Tänk då på att du måste avboka din tid innan du kan omboka – och att det inte är säkert att det finns någon ny, lämplig ledig tid att boka. Rekommendationen är därför att ha kvar din bokade tid, så långt det är möjligt.


Här parkerar du

Parkeringsplatserna vid Qpoolen är till för besökare till simskolan och sporthallen, och inte enbart för dig som ska vaccinera dig. Parkera gärna på gatorna i närheten av Qpoolen, eller på parkeringsplatsen vid Kvarngården intill Hembygdsparken. Efter skoltid kan du också parkera vid Linnéskolan. Du som bor nära kan gärna gå eller cykla när du ska vaccinera dig, för att minska trängsel på parkeringen.


Inget vaccin eller medicinskt tillbehör i Qpoolen

Det kommer inte förvaras vaccin eller medicinsk utrustning i Qpoolen, utan Macc Scandinavian AB hämtar och lämnar vaccin och tillbehör inför varje dag.


Så påverkas verksamheter sporthallen och simhallen

Simskolan, simträningar och eventuella aktiviteter inne i sporthallen påverkas inte av att Qpoolen är vaccinationsplats. Däremot kan det bli ont om parkeringsplatser vid Qpoolen under vissa tider.


Regionen planerar och fördelar

Det är Region Skåne som ansvarar för och håller i vaccinationerna. Regionen har gjort upphandling med privata aktörer. Hässleholms kommun står för lokalen, resten hanterar Region Skåne och, i vår kommuns fall, Macc Scandinavian AB.